بررسی اصول و راهکارهای آموزش به روش معکوس در کلاس درس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_2906
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء دلارام پور

کارشناسی ارشد، ریاضی کاربردی گرایش بهینه سازی، سیستان و بلوچستان، زابل

چکیده

رویکرد یادگیری معکوس با محولکردن تکالیف خواندنی و مشاهده ویدیوهای ضبطشده و تمرین موضوعات پایهای، خارج از کلاس، به دنبال درگیرکردن دانشآموزان در مهارتهای سطح بالاتر تفکر در زمان کلاس است؛ بهگونهای که با چالشهایی که معلم در طول کلاس، مطرح میکند به گسترش کار مشارکتی برای حل مسائل، کشف مفاهیم در عمق بیشتر یا علاقههای شخصی و توسعه تکالیف معتبر پرداخته شود. زمانی که دانشآموزان موضوعات را تماشا کردند، از آنها انتظار میرود در جلسه بعدی در طول کلاس با همفکری همتایان و معلم، تکالیفشان را کامل کنند و در رابطه با موضوع بحث کنند و هر بدفهمی در رابطه با محتوا را برطرف کنند و در نتیجه مفاهیم آموختهشده از ویدیوها را گسترش دهند. در کلاس معکوس، زمان کلاس صرف فعالیتهای یادگیری و ارزشیابیهای فعال همچون تمرینها و ارزشیابی فردی، تمرین و ارزشیابی در گروههای کوچک، بحث و مطالعات موردی و تعامل چهرهبهچهره دانشآموزان با همتایان میشود. معلم فرصت بیشتری دارد به دانشآموزان بازخورد فوری بدهد و با ثبت بازخورد از فعالیتهای فردی و گروهی دانشآموزان، عملکردهای رفتاری آنها را ارزشیابی کند. رضایتمندی دانشآموزان در رویکرد معکوس به افزایش بازآموزی بهصورت مشارکتی، تبادل تجربه و بهروز شدن دانش آنها منجر میشود. درنتیجه، دانشآموزان انزوای کمتری دارند و در گروههای کوچک با همکلاسیهای خود ارتباط بیشتری برقرار میکنند و درباره پاسخ سوالات بحث میکنند. در این روش به بررسی اصول و راهکارهای آموزش به روش معکوس در کلاس درس پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

آموزش معکوس، یادگیری، کلاس درس، دانش آموز، بحث گروهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.