کشف اجتماعات در شبکه های اجتماعی یک لایه ی پویا با رویکرد بیشینه سازی اهمیت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_PADSA-12-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 168
نویسندگان
دانشجوی دکتری ، دانشگاه قم ، قم، ایران
استادیار،دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، تهران، ایران
استادیار، دانشگاه قم، قم، ایران
چکیده
دنیای کنونی، عصر شبکه و اینترنت است عصری که در آن با شکل گیری شبکه های گوناگون اجتماعی، شیوه های ارتباطی و اطلاع رسانی نوینی به عرصه گسترده ارتباطات اجتماعی معرفی شده اند. شبکه های اجتماعی از محبوب ترین مقاصد سال های اخیر کاربران اینترنت شده است]۱[شبکه اجتماعی گروهی از افراد یا سازمان های دارای منافع و سلایق مشترک هستند که برای دستیابی به اهداف مشخصی گرد هم می آیند. دلایل عمده ایجاد شبکه های اجتماعی شامل روابط فردی، روابط کاری، روابط علمی، سلیقه و علایق و تفریحات مشترک و انگیزه های اجتماعی سیاسی می باشد. آنالیز یا تحلیل شبکه های اجتماعی به معنایی مطالعه ویژگی های شبکه اجتماعی و روابط بین افراد و بخش های یک شبکه با رویکرد نظریه شبکه ای یا گراف است. تحلیل شبکه های اجتماعی نوعی مطالعه میان رشته ای در حوزه های مختلف است از جمله جامعه شناسی، ریاضیات، علوم رایانه و سایبری می باشد. یکی از چالش های اساسی در تحلیل شبکه های اجتماعی ناپایدار بودن این شبکه ها است؛ زیرا در هر ثانیه ممکن است افرادی یا سازمانی هایی به عضویت این شبکه ها درآیند و یا از آن خارج شده و یا رابطه های جدیدی شکل گیرد.ما در این مقاله یک روشی ابتکاری برای کشف اجتماعات پیچیده در شبکه های اجتماعی با یک لایه پویا و با تمرکز بر بیشینه سازی معیار اهمیت ارائه می دهیم. سپس با استفاده از مجموعه داده تولید شده توسط LFR Benchmark به بررسی نتایج طرح پیشنهادی خود با سایر طرح ها پرداخته و نتایج به دست آمده حاکی از بهبود عملکرد طرح پیشنهادی ما در دقت شناسایی روابط پیچیده در شبکه های اجتماعی و زمان کمتر آن در مقایسه با سایر طرح ها است.کلیدواژه ها
کشف اجتماعات, شبکه های اجتماعی پویا, شبکه یک لایه, اهمیت, اجتماع, بیشینه سازیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.