بررسی مراسم حنابندان شهرستان رودان از توابع هرمزگان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی فرهنگ و هنر اسلامی
- کد COI اختصاصی: CLCA02_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
کاردانی ناپیوسته آموزش و پرورش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعبا س
چکیده
مراسم حنابندان در هرمزگان بزرگترین واقعه شادی آور در استان هرمزگان مراسم و جشن های مربوط به عروسی است که بسیار جالب و دیدنی است . مراسم عروسی با شب حنابندان شروع می شود که در هرمزگان ۲ شب می باشد. خانواده عروس از قبل برای مراسم حنابندان لباس محلی به رنگ سبز یا قرمز ،حورنی(روسری) گلابتون دوزی، تشک زیر پا ، بالش و پشتی همه به رنگ سبز آماده می کنند. در روز اول حنابندان که به “حنیر دوزی” یا “حنای دزدی” معروف است فقط کف پای عروس را حنا می مالند و فقط خانواده عروس حضور دارند و از این رو که کسی از اقوام مطلع نیست به آن حنابندان دزدی یا مخفی گفته می شود. شب دوم را حنای فاش می گویند که دوستان عروس و خانواده های عروس و داماد و اقوام حضور دارند. عروس لباس محلی می پوشد و خانواده عروس در یک سینی بزرگ حنا ، گشته سوز ، اسپند، شکلات وحنا میگذارند. بشقاب حنا را با گل تزئین می کنند. عروس روی تشک می نشیند و ودست و پای عروس را به طرز جالبی با استفاده از حنا نقش و نگار می اندازند. در قدیم دست و پای عروس و داماد را بعد از حنا بستن داخل پارچه هایی می پیچیدند که به آن حنابند گفته می شد اما امروزه این کار متداول نیست. در این مراسم زن ها و دخترها اشعاری محلی را می خوانند و از مهمانان با حلوا و قهوه پذیرایی می شود . مراسم تا آخر شب ادامه دارد. آخر شب مادر عروس حنا را با بسته های شکلات بین میهمان ها پخش می کند و مراسم حنابندان به پایان می رسد.کلیدواژه ها
هرمزگان – فرهنگ – رسوم – حنا بندانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.