بررسی نقش پته دوزی در ترویج فرهنگ و هنر استان کرمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرهنگ و هنر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: CLCA02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سالاری

دانشجوی کاردانی ناپیوسته رشته ی آموزش و پرورش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحدبندرعباس، هرمزگا ن – ایران

چکیده

پته دوزی نوعی سوزن دوزی در شهر کرمان است. پته دوزی تجلیباورهای اعتقادی و فرهنگی مردم خطه کرمان با حفظ ارزش های هنری و نمادین زنان هنرمند کرمانی است ،که با مهارت خود شال را در صحنه ی جلوه گری، آرمان ها و خواسته هایی می سازند که ریشه در اعتقادات ایشان دارد از جلوه های بسیار زیبای این هنر می توان به وجود روکش پته دوزی شده روی مقبره شاه نعمت الله ولی در ماهان کرمان اشاره کرد. روش این پژوهش تاریخی ،تطبیقی با استناد به منابع کتابخانه ای می باشد نگارنده آن با رویکرد توصیفی و تحلیلی صورت گرفته است در تقسیم بندی نقوش پته می توان به اشکال مختلفی از بته و نقوش پرندگان دست یافت که اشکال بته عبارتند است: ۱- بته بادامی. ۲-بته قهر و آشتی- بته مادر و بچه ۴- چهاربتهنگارنده این تحقیق به بررسی هر چهار نوع از اشکال بته پرداخته است و در انتها وسایل و مراحل تهیه پته را مورد شعاع قرار داده است

کلیدواژه ها

پته دوزی – فرهنگ و هنر – کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.