بررسی شباهت های دو مکتب زاگرب وپاپ آرت
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی فرهنگ و هنر اسلامی
- کد COI اختصاصی: CLCA02_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 139
نویسندگان
چکیده
مکتب پاپ آرت و مکتب انیمشن زاگرب از لحاظ زمانی تقریبا در یک برهه فعالیت داشتند. اوج گیری هنر پاپ آرت در آمریکا بود هرچند که در اروپا نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت .اما مکتب انیمیشن زاگرب تقریبا تنها محدود به منطقه زاگرب و قسمت هایی ازاروپای شرقی مانند کرواسی، صربستان، اسلوونی و مقدونیه بود. هدف این پژوهش بررسی به نقاط مشترک این دومکتب هنری و تاثیر پذیریشان از یکدیگر، رویکرد های بصری و درون مایه ای بعضا مشابه است. هر دومکتب رویکرد مردمی کردن هنر و با شعار هنر کاربردی و در اعتراض به هنر برای هنر در جهت کاهش قیمت تولید گام برداشتند. دغدغه هنرمندان مکتب زاگرب مسایل مهم جهان و پیرامون انسان عصرحاضر بود که آن را به صورت استعاری با بیانی ساده و روشنفکرانه تصویر میکردند برای صرفه جویی در هزینه و زمان به سبک انیمیشن محدود روی آوردند. پاپ آرت هم به عنوان پاسخی جامع به ارزش های کالا محور دوران پس از جنگ تعریف شد. هنرمندان پاپ از تصاویر فرهنگ بصری عامه برای نقد ارزش ها استفاده می کردند. با این تفاوت که هنر زاگرب بطور مستقیم با استفاده از طنز سیاه اقدام به مزمت سیاست های جهانی میکرد اما هنر پاپ آرت رویکرد دیگری داشت ، دستمایه این هنر فراوانی اشیا مصرفی و تاثیر رسانه های جمعی بود و سوژه هایش را از فرهنگ مصرف گرای همگانی رایج جامعه می گرفت و به بازنمایی زندگی روزمره می پرداخت و اعتراض خود را علیه مصرف گرایی بیش از حد جامعه ابراز می کرد .کلیدواژه ها
پاپ آرت، انیمیشن زاگرب، هنر مردمی، هنر اعتراضیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.