واکاوی سطح مولفه های اقتصادی موثر بر ابعاد زندگی اجتماعی در شهر بوشهر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله آمایش جغرافیایی فضا، دوره: 14، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_GPS-14-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 149
نویسندگان
گروه جامعه شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
گروه جامعه شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
گروه جامعه شناسی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
چکیده
پایگاه اجتماعی – اقتصادی همانند یک قالب یا ظرف اجتماعی است که در چارچوب آن شیوه مواجهه افراد با محیط اجتماعی ساخته و پرداخته می شود. ازاین رو، هدف این پژوهش بررسی تبیین رابطه مولفه های اقتصادی با ابعاد زندگی اجتماعی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل شهروندان بالای ۱۸ سال ساکن در شهر بوشهر به تعداد ۱۰۸۵۲۳ نفر می باشد. نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران به تعداد ۳۸۳ نفر بوده که به صورت در دسترس انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی-همبستگی است و برای سنجش متغیرها از پرسشنامه های محقق ساخته استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون فرضیه ها با روش معادلات ساختاری SmartPLS انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بین مولفه های اقتصادی و ابعاد زندگی اجتماعی در شهروندان شهر بوشهر ارتباط وجود دارد و مولفه های اقتصادی از طریق مولفه هایی شامل نرخ تورم، میزان درآمد، نرخ ارز، تولید ناخالص داخلی، وضعیت مسکن، رشد اقتصادی و شاخص فلاکت به طورکلی به میزان ۵/۷۷ درصد روحیات و باورهای اجتماعی شهروندان را در قالب های مختلف شامل ایجاد تغییرات در مسئولیت پذیری اجتماعی، سلامت اجتماعی، تحرک اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و حمایت اجتماعی تبیین می کند. همچنین نتایج تحلیل مسیر (معادلات ساختاری) نشان داد که ضریب رگرسیونی استانداردشده تاثیر جهت گیری مولفه های اقتصادی بر مسائل اجتماعی به عنوان متغیر وابسته برابر با ۸۸۰/۰ و میزان این تاثیر بر مولفه های مربوط به مسائل اجتماعی شامل حمایت اجتماعی، روحیات اجتماعی، باورهای اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی، سلامت اجتماعی، تحرک اجتماعی، اعتماد اجتماعی و مشارکت اجتماعی به ترتیب برابر با ۸۴۹/۰، ۸۱۰/۰، ۷۳۵/۰، ۷۱۷/۰، ۷۶۲/۰، ۷۳۰/۰، ۷۵۴/۰، ۷۹۵/۰ می باشد.کلیدواژه ها
اقتصاد, اجتماع, مولفه های وضعیت اقتصادی, روحیات اجتماعی, باورهای اجتماعی, شهر بوشهراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.