ارزیابی شاخص های توسعه پایدار گردشگری در مجموعه سیتی سنتر اصفهان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت
- کد COI اختصاصی: SBECONF01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
دانشجو ی کارشناسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفها ن (خوراسگان)، اصفهان ، ایرا ن
دانشجو ی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفها ن )خوراسگان(، اصفهان ، ایرا ن
دکترای برنام هریزی شهری ، استادیار گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، اصفها ن ، ایران
چکیده
توسعه گردشگری علاوه بر مزایا و منافعی که به ارمغان میآورد با چالش هایی گوناگون نیز همراه است. صنعت گردشگری به صور ت مستقیم و غیرمستقیم ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جامعه را درگیر می کند. بنابراین توجه به توسعه پا یدار علاوه براینکه می تواند توسعه گردشگر ی را بهبود بخشد، بر شرایط عمومی جامعه میزبان نیز اثر مثبت می گذارد. شهر اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی ایران مقصد گردشگران خارجی و داخلی است. با توجه به وجود آثار متعدد تاریخی و فرهنگی در این شهر اغلب مراکز تاریخی شهر مورد توجه توسعه گردشگری قرار گرفته است. این در حالی است که مراکزی مانند مجموعه سیتی سنتر در سپاهان شهر پتانسیل توسعه گردشگری با رویکردهای غیر تاریخی را فراهم کرده اند. پس می توان گفت که توسعه گردشگری پایدار در این محدوده نیازمند توجه است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی تحلیلی است. پس از مطالعه ادبیات موضوعی و شناسایی شاخص ها و زیر شاخص های توسعه گردشگری پایدار، به بررسی آنها در محدوده مورد مطالعه پرداخته شد. به منظور جمع آوری داده ها از روش مطالعه کتابخانه ای و روش های میدانی توزیع پرسشنامه و مشاهده میدانی استفاده شده است. روایی و پایایی سوالات با استفاده از آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفت و به منظور وزن دهی و تعیین اهمیت شاخص ها و زیر شاخص ها از تحلیل سلسله مراتبی ( AHP) استفاده شد. به منظور امتیازدهی و کمی سازی نتایج از طیف ۵ تایی لیکرت استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت موجود سیتی سنتر اصفهان از نظر شاخص های گردشگری پایدار در وضعیت مطلوبی قرار ندارد. عواملی مانند نقش انگیزی بازدیدکنندگان ، توسعه کسب و کارهای محلی، توجه به فعالیت خرده فروش ها، ارتباط با طبیعت و استفاده از رویکردهای مشارکتی کمترین امتیاز و عواملی مانند تنوع کاربری و خدمات ارائه شده، پیاده مداری، استفاده از جذابیت های طبیعی بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داده اند.کلیدواژه ها
توسعه گردشگری، توسعه پایدار ، اصفهاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.