CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کاربست شاخص های شهر دوستدار کودک در طراحی محله به منظور رفع جدایی گزینی (نمونه مورد مطالعه: محله شیخ طوسی غربی منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان)

عنوان مقاله: کاربست شاخص های شهر دوستدار کودک در طراحی محله به منظور رفع جدایی گزینی (نمونه مورد مطالعه: محله شیخ طوسی غربی منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان)
شناسه ملی مقاله: SBECONF01_045
منتشر شده در اولین همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید احمد حسینی نیا - دکتری شهرسازی، مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان
نسترن خوش آبی - کارشناسی ارشد طراحی شهری، مدرس دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

خلاصه مقاله:
شهر دوستدار کودک یکی از مفاهیمی است که با هدف تحقق حقوق کودکان در دنیایی که روز به روز به سمت شهری شدن پیش می رود، مطرح شده است. از طرفی مقوله ای به نام جدایی گزینی، امروزه تاثیر خود را پر رنگ تر از پیش بر شهر ها گذاشته است، و فقر فضایی و محیطی و نیز تفاوت های قومی، نژادی، مذهبی، اقتصادی و فرهنگی، به این موضوع دامن زده است. موضوع این پژوهش، کاربست شاخص های شهر دوستدار کودک در طراحی محله به منظور رفع جدایی گزینی بوده، که در محله ی شیخ طوسی غربی منطقه ی ده شهرداری اصفهان، مطالعه شده است. هدف اصلی این پژوهش، استفاده از شاخص های شهر دوستدار کودک برای طراحی فضای شهری در محله ی شیخ طوسی غربی به منظور رفع جدایی گزینی است، که در راستای رسیدن به این هدف، مفاهیم شهر دوستدار کودک، جدایی گزینی، کیفیت محیطی و حقوق شهروندی بررسی گردید و عمده ترین شاخص های آنان، استخراج و ارتباط و تعامل آن ها با یکدیگر سنجیده گردید، سپس یک چارچوب نظری در این زمینه تنظیم شد، که به طور خلاصه، ارتباط این مفاهیم را با یکدیگر نمایش می دهد. با استفاده از نمره Z، شاخص موران و تحلیل هات اسپات، سه متغیر آموزشی، بهداشت و بیکاری در سطح منطقه و محله مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. اطلاعات شناختی مربوط به محله از اسناد و منابع موجود در معاونت شهرسازی و معماری اصفهان و نیز شهرداری منطقه ی ده اصفهان، جمع آوری شدهاند. روش این پژوهش، کمی-کیفی است.

کلمات کلیدی:
شهر دوستدار کودک، جدایی گزینی، محله، شیخ طوسی، اصفهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2004053/