تاثیر احیاء رودخانه شهری از طریق احداث سد لاستیکی بر پایداری اجتماعی (نمونه موردی : رودخانه تجن ساری)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت
- کد COI اختصاصی: SBECONF01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 159
نویسندگان
دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه تهران شمال، ایران
استادیار گروه معماری و شهرسازی، هیات علمی دانشگاه تهران شمال، ایران
چکیده
طی دهه های اخیر، توسعه پایدار به عنوان یکی از مهمترین موضوعات در کلیه عرصه ها مورد توجه قرارگرفته است و پایداری در عرصه معماری و شهرسازی نیز از دغدغه های بسیار جدی می باشد. پایداری، دارای سه مولفه اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی است. وجه اقتصادی آن که ناشی از انگیزه های مالی و انتفاعی است، بیشتر متوجه سرمایه گذاران است. بحث زیست محیطی آن در پی بهبود کیفیت محیط و ارتقای پایداری زیست محیطی از طریق توجه به وضعیت خرد اقلیم ها، کاهش آلودگی ها، حفظ منابع طبیعی، کاربرد انرژی های پاک و تجدید پذیر، بازیافت زباله و مسائلی از این دست می باشد. اما وجه اجتماعی پایداری کمتر مورد توجه قرارگرفته است. امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی، میزان ارتباط مستقیم افراد با یکدیگر و تعاملات اجتماعی تا حد قابل توجهی کاهش یافته و از اینرو توجه ویژه به رودخانه های شهری و زیباسازی و ساماندهی بستر و جداره و پیرامون رودخانه از طریق احداث سدهای لاستیکی و ایجاد دریاچه و پارک و... در شهرها که با داشتن طرحی برنامه ریزی شده، از فضایی بی دفاع، تبدیل به محیطی سرزنده و شاد و سرشار از اتفاقات و تعاملات اجتماعی مناسب می گردد، هدف این پژوهش می باشد.کلیدواژه ها
رودخانه شهری، سد لاستیکی، پایداری اجتماعیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.