غلبه بر جمع شدگی دیواره تونل هنگام حفر پاطاق توسط میکروپایل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC13_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید دهقان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، گروه معدن، محلات، ایران

حمید شری زاده

کارشناس طراح، مهندسان مشاور پاسیلو

چکیده

بطور معمول احداث تونل به روش NATM شامل حفاری چند مرحله ای و استفاده از سیستم های نگهداری در زمان مناسب می باشد. استفاده از این روش در زمین های سست بسیار پرکاربرد می باشد. حفاری تونل در زمین های سست و آبدار همیشه همراه با چالش بوده است. در تونل شماره ۳ راه آهن قزوین-رشت-انزلی قطعه ۴/الف، حفاری تونل در زیر باغات زیتون و پایین تر از سطح آب زیرزمینی انجام شد. بنابراین روش تونل زنی NATM به عنوان روش حفاری این تونل استفاده شد. حفاری در دو مرحله طاق و پاطاق انجام و نگهداری پیشنهادی شامل راک بولت، قاب فولادی به همراه شاتکریت و مش بود. بزرگترین مشکل اجرایی در محدوده ورودی تونل هجوم آب های زیرزمینی به سینه کار و جمع شدگی تونل در مرحله حفر پاطاق بود. به منظور غلبه بر این مشکلات از زه کش های طولی و عرضی برای انتقال آب استفاده شد. برای غلبه بر جمع شدگی تونل هنگام حفر پاطاق نیز از میکروپایل بهره گرفته شد. مطابق نتایج بدست آمده، استفاده از میکروپایل ها به طور متاثری باعث جلوگیری از جمعشدگی پاطاق تونل شد.

کلیدواژه ها

مدل سازی عددی، میکروپایل، NATM، MIDAS GTSNX

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.