جلوگیری از نشست در زمین های سست شهری با نگرش کنترل هسته – جبهه کار
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
- کد COI اختصاصی: ITC13_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی معدن ، دانشگاه کاشان
استادیار مهندسی معدن ، دانشگاه کاشان
چکیده
کنترل نشست در اعماق کم و محیط های حساس یکی از مهم ترین عملیات مهندسی تونل است. دراین تحقیق پس از تحلیل عددی نشست تونل خط A مترو قم بوسیله نرم افزار FLAC۳D که توسط TBM-EPB حفر شده است و به دنبال آن معرفی روش حفاری مناسبی که با توجه به امکانات موجود در داخل کشور، علاوه بر میزان نشست کم این امکان را بدهد که هزینه و زمان ساخت یک سازه زیرزمینی با درجه قابل قبولی از دقت پیش بینی شود، روش جدید حفاری که برمبنای تحلیل تغییر شکل های کنترل شده در سنگ و خاک بنا شده است، معرفی شد. با تحلیل عددی نشست حفاری با نگرش کنترل هسته-جبهه کار ، نتایج حاصل از روشعددی و رفتار نگاری سطحی با یکدیگر مقایسه شده است. مقایسه نتایج مدل سازی و نتایج حاصل از ابزاربندی بیانگر صحت روند مدل سازی می باشد. مقدار ماکزیمم نشست درمقطع ۲۰۰+۷ در حین حفاری با TBM-EPB در روش عددی ۷/۹۶۴ میلی متر و در واقعیت ۸/۸۴۵ میلی متر شده است. با توجه به رویکرد کنترل هسته-جبهه کار مقدار ماکزیمم نشست ۴/۰۵۴ میلی متر با کاهش تقریبا ۴ میلی متری نسبت به روش عددی حفاری با TBM-EPB بدست آمده است. بوسیله پروفیل طولی، در این روش مقدار ماکزیمم نشست تقریبا در فاصله حدود ۱۵ متری در پشت جبهه کار، که نسبت به حفاری با TBM-EPB در فاصله حدود ۲۲/۵متری در پشت جبهه کار ثابت شده است که این کاهش ۷/۵ متری بوسیله حفاری با نگرش کنترل هسته-جبهه کار در پشت جبههکار و همچنین کاهش ۵/ ۱ متری جلوی جبهه کار نشان دهنده صحت کنترل هسته-جبهه کار و درنتیجه صحت کنترل نشستاستکلیدواژه ها
نشست، حفاری مکانیزه، کنترل هسته- جبهه کار، EPB، تونل متروی قم، ابزاربندی، مدل سازی عددیمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.