پیش بینی رفتار توده سنگ دربرگیرنده تونل دسترسی تونل انتقال آب کرمان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
- کد COI اختصاصی: ITC13_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 150
نویسندگان
کارشناس ارشد ژئوفیزیک، کارشناس ناظر تونل مهندسین مشاور ری آب
کارشناس ارشد مکانیک سنگ، کارشناس ناظر تونل مهندسین مشاور ری آب
کارشناس ارشد ژئوتکنیک، کارشناس ناظر تونل مهندسین مشاور ری آب
چکیده
یکی از پارامترهای موثر در فرآیند طراحی، میزان همگرایی توده سنگ اطراف تونل است. رفتار توده سنگ دربرگیرنده تونل تابعی از نسبت تنش های وارده به مقاومت توده سنگ و خود مقاومت ماده سنگ می باشد. در حالت کلی رفتار توده سنگ را می توان در ۳ گروه "رفتار مچاله شوندگی (Squeezing) با درجات مختلف، رفتار انفجاری ( Rock burst) با درجات مختلف و خودپایدار در نظر گرفت. روش های مختلف تجربی، نیمه تجربی و تئوری- تحلیلی برای پیش بینی رفتار توده سنگ دربرگیرنده تونل وجود دارد، این روش ها عمدتا بر پایه پارامترهای مقاومتی ماده سنگ و امتیاز کیفی توده سنگ (Q) و یا عدد توده سنگ و همچنین اندازه و عمق تونل بنا شده اند. بر اساس نقشه زمین شناسی مهندسی، تونل دسترسی در مجموعه کنگلومرا و ماسه سنگ با سیمان ضعیف (واحد Ng۲) و سنگ های آذرآواری همراه با کنگلومرا (واحد Nga) واقع شده است. مهمترین گسل های اصلی شناسایی شده منطقه شامل گسل لالهزار و سه گسل F۱،F۲ وF۳ است. در این مقاله ضمن معرفی کلی روش های مورد استفاده برای پیشبینی رفتار توده سنگ، رفتارتوده سنگ در بخش های مختلف تونل بر اساس روش های پیشنهادی هوک و مارینوس، جتوا، گوئل و همکاران، آیدان و بارلا و ISRM بررسی شده است. بررسی روش های مختلف نشان داد که توده سنگ مسیر تونل غالبا در گروه غیرمچاله شونده به سمت خودپایدارقرار دارد، به جز در بخش هایی از محدوده ۰۰۰+ ۰ تا ۴۶۷+ ۰ که تحت تاثیر گسل F۲ قرار گرفته اندکلیدواژه ها
تونل دسترسی، مچاله شوندگی، عدد توده سنگ، روش تجربی، روش تجربی- تحلیلیمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.