ارائه معیار مقاومت برشی درزه سنگ با در نظر گرفتن اثر مقیاس
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
- کد COI اختصاصی: ITC13_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
استادیار گروه معدن، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
استادیار گروه معدن، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان
دانشیار گروه مکانیک سنگ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده
رفتار مکانیکی توده سنگ و فضاهای زیرزمینی به شدت تحت تاثیر رفتار مکانیکی درزه ها و خود تابعی از مقیاس درزه هاست. در سال های گذشته، مطالعات وسیعی بر روی اثر مقیاس بر روی رفتار مکانیکی درزه های سنگی انجام شده است. بسیاری از این مطالعات نتایج متناقضی را در بر داشته است. بنابراین ماهیت و سازوکار اثر مقیاس بر رفتار مکانیک درزه های سنگی هنوز به طور کامل شناخته نشده و نیاز به مطالعات بیشتری دارد. از طرف دیگر معیارهایی که اثر مقیاس را در نظر گرفته اند هندسه درزه را دو بعدی فرض کرده اند که منجر به خطاهایی در تخمین مقاومت برشی درزه شده است. در پژوهش حاضر با استفاده از پارامترهای سه بعدی هندسه درزه و تهیه درزه های مصنوعی با سطوح شستگی طبیعی، معیاری جهت تخمین مقاومت برشی درزه با در نظر گرفتن اثر مقیاس بر آن ارائه شده است. در این پژوهش سه سطح طبیعی درزه با هندسه های متفاوت و با ابعاد بیشتر از ۲۵۰۰ cm۲ از طبیعتانتخاب شده اند. برای ابعاد mm۲ ۵۰ × ۵۰ تا ۲۰۰ × ۲۰۰ mm۲، درزه های مصنوعی در سه مقیاس ساخته شده و آزمایشات برش مستقیم بر روی آن ها انجام شده است. پارامترهای هندسی مهم درزه نیز از سطوح سه بعدی درزه ها محاسبه شده و پارامترهایی که بهترین انطباق را با نتایج آزمایشگاهی داشته اند در تعیین معیار مقاومت برشی مورد استفاده قرار گرفته استکلیدواژه ها
اثر مقیاس، درزه های طبیعی، معیار مقاومت برشی درزه، خصوصیات هندسی سطوح درزه، پارامترهای هندسیسطح درزهمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.