تاثیر امتدادی افتگی درزه ها بر نرخ نفوذ ماشین حفر تونلبا استفاده از پارامترهای مختلف و بررسی میزان نقش هر پارامتر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
- کد COI اختصاصی: ITC13_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 121
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشکده مهندسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند
چکیده
برآورد نرخ نفوذ ماشین در سنگ اولین و مهم ترین گام در پیش بینی زمان اجرای حفر مکانیزه تونل است. امتداد سطح ناپیوستگینسبت به محور تونل نقش مهمی در انتشار ترک، فرآیند برش و نفوذ ماشین در سنگ ایفا می کند. مدل های مختلف پیش بینی نرخ نفوذ به شیوه های متفاوتی تاثیر زاویه ناپیوستگی ها را در رابطه ارائه شده، لحاظ کرده اند. پارامترهایی نظیر فاکتور خردشدگی کل (Ks-tot)، زاویه امتداد ناپیوستگی با محور تونل و RQD در مدل های پیش بینی استفاده شده اند. در این تحقیق با استفاده از اطلاعات ثبت شده حین حفر تونل های گلاب، قطعه دوم کرج و نوسود، ارتباط نرخ نفوذ و پارامترهای مربوط به امتداد ناپیوستگی ها بررسی شده است. هرچند همبستگی بین FPI و زاویه آلفا با یک تابع چند جمله ای بیشتر است اما به طور کلی FPI رابطه معکوس با زاویه آلفا دارد. مقدار tot-Ks نیز در ساختارهای هر سه تونل محاسبه و ارتباط آن با نرخ نفوذ واقعی بررسی شد. مقدار Ks-totمحاسبه شده هیچ ارتباط معناداری با FPI نشان نداد. همچنین با تجمیع داده های هر سه تونل همبستگی بین FPI و زاویه آلفا کاهش شدیدی یافت. نتایج بررسی انجام شده نشان می دهد که تاثیر امتداد ناپیوستگی بر نرخ نفوذ بسیار پیچیده است و روش هایرایج دقت کافی نداشته و همراه با عدم قطعیت زیاد می باشندکلیدواژه ها
امتداد ناپیوستگی، مدل های پیش بینی نرخ نفوذ،TBMمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.