بررسی پارامترهای لرزه ای ساختمانهای بتنی با ارتفاع متوسط با ستون مورب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس علمی تحقیقات کاربردی در علوم و تکنولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCAR07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 20
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوچهر فرجامی

کارشناس ارشد عمران – زلزله، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

محمود سراجی

عضو هیئت علمی گروه عمران، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران

چکیده

ستونهای مورب در سازه های بتنی کاربردهای مختلفی دارند. زیبایی معماری سازه های خاص، محدودیت اجرا و حذف اعضای باربر جانبی می تواند از کاربردهای آن باشد. در تحقیق حاضر، جهت بررسی پارامترهای لرزه ای سازه های بتنی ارتفاع متوسط، از ۳۶ مدل سازه ای با ارتفاع ۵ ،۷ ، ۹ و ۱۲ طبقه که در نرم افزار ایتبس مدل شده و تحت بارگذاری بارافزون ( پوش اور ) قرار گرفتند کمک گرفته شد. بطور کلی ۳ گروه مدل سازه ای با هم مقایسه شدند؛ گروه اول دارای ستونهای بتنی مورب،گروه دوم دارای ستونهای عمودی و دیوار برشی بتنی و گروه سوم دارای ستونهای عمودی و مهاربند ضربدری فولادی. تحلیل استاتیکی غیر خطی پوش اور روی همه مدلها انجام شد و میزان شکل پذیری هر کدام مشخص شده و با هم مقایسه شد. نتایج این مقایسه نشان داد که میزان تحمل بار جانبی سیستم ستون مورب نسبت به دو سیستم دیگر تا رسیدن به مرحله پلاستیک بیشتر بوده و در مرحله پلاستیک نیز تا آستانه فروریزش ستون های مورب مقاوت بیشتری از خود نشان می دهند.

کلیدواژه ها

ساختمان بتنی ارتفاع متوسط، ستونهای مورب، تحلیل پوش اور، شکل پذیری سازه، ایتبس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.