بررسی عوامل موثر بر تجارت کالاهای فرهنگی و هنری مطالعه موردی:کشورهای منتخب عضو اوپک (کاربرد رگرسیون فازی)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه مدلسازی اقتصاد سنجی، دوره: 9، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JEMS-9-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 139
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد فرهنگ و هنر، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
دانشیار دانشکدە هنر و معماری ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان، ایران
استادیار گروه اقتصاد، دانشکده ی اقتصاد و مدیریت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده
سیاست گذاریهای مناسب در گسترش تجارت کالاهای فرهنگی و هنری یکی از مولفه های مهم در سرعت بخشیدن به توسعه اقتصادی است و می تواند منبع تامین درآمدهای ارزی برای اقتصاد کشور باشد. با توجه به اهمیت این امر در مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر بر تجارت کالاهای فرهنگی و هنری از جمله اینترنت در کشورهای منتخب عضو اوپک طی سال های ۲۰۱۳-۲۰۱۹ پرداخته است. از این رو به کمک مدل رگرسیون فازی دیدگاه متفاوتی ارائه میشود. با توجه به قابلیتهای مدل رگرسیون فازی شدت تاثیرگذاری برای هر یک از عوامل موثر بر تجارت کالاهای فرهنگی و هنری تحت عنوان مراکز، پهنای راست و چپ فازی به تفکیک کشورها محاسبه شده است. نتایج پهنای راست فازی برای کشور ایران حاکی از آن است که میزان تاثیرگذاری اینترنت، تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز و تعرفه بر تجارت کالاهای فرهنگی و هنری کشور ایران به ترتیب برابر با ضرایب ۱۳e – ۰۶۷/۳ ، ۹۵۱/۰ ، ۷۸۳/۰ و ۱۳e – ۴۳۱۵/۲ است. نکته قابل توجه آن است. که نقش اینترنت در تجارت کشور ایران در مقایسه با سایر کشورها ناچیز است. از این رو توصیه میشود که سیاست گذاری های مناسب در جهت گسترش اینترنت به منظور افزایش تجارت کالاهای فرهنگی فراهم شود.کلیدواژه ها
مدل رگرسیون فازی, پهنای راست فازی, اینترنتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.