بررسی کشش آب در ناحیه غوطه وری جریان های غلیظ در محل قوس ها
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی آبیاری، دوره: 47، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JISE-47-1_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 167
نویسندگان
دانشجوی دکتری عمران مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد گروه سازه های آبی، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
استادیار گروه سازه های آبی، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
پدیده جریان غلیظ زمانی رخ می دهد که سیالی به دلیل اختلاف چگالی درون سیال دیگر حرکت کند. هنگامی که چگالی سیال بیشتر از چگالی سیال پیرامون باشد، جریان زیرگذر رخ می دهد. در جریان های غلیظ در ناحیه تماس جریان با سیال پیرامون، ناپایداری جریان در مرز بین دولایه عامل ورود سیال پیرامون به درون جریان غلیظ می شود. ناحیه غوطه وری یکی از نواحی چهارگانه جریان های غلیظ زیرگذر است که بیشترین میزان ورود سیال پیرامون به درون جریان غلیظ را داراست. در این تحقیق رفتار جریان های غلیظ نمکی در قوس ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که افزایش شعاع انحنا منجر به کاهش نیروی گریزازمرکز و زیاد شدن سرعت در راستای جریان گشته و این امر افزایش شدت اختلاط را موجب می شود. هرقدر بر چگالی سیال غلیظ افزوده شود تمایل آب زلال ساکن برای نفوذ به درون آن کاهش می یابد. همچنین در زمینه ورود سیال پیرامون به درون جریان غلیظ رابطه ای ارائه شده است که نشان میده حداکثر ۴۰ درصد دبی سیال پیرامون می توان وارد جریان غلیظ در ناحیه غوطه وری گردد.کلیدواژه ها
ناحیه غوطه وری, مدل فیزیکی, عدد ریچاردسون, شدت اختلاطاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.