طراحی شبکه اتوبوس رانی با هدف بیشینه سازی رضایت استفاده کنندگان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه چگینی

کارشناسی ارشد عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرا

محمود صفارزاده

استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ا

امیرعلی زرین مهر

دانشجوی دکتری عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

علی فغانی

کارشناسی ارشد عمران گرایش حمل و نقل، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

سامانه حمل و نقل اتوبوس یکی از مهمترین سامانه های حمل و نقل همگانی به شمار میرود. بهبود این سامانه تأثیر به سزایی در عملکرد و افزایش کارایی سامانه حمل و نقل شهرها و به تبع آن رضایت بیشتر و جذب مسافران خواهد داشت، که این امر به نوبه خود به کاهش ترافیک، آلودگی محیط زیست و مصرف انرژی می انجامد. مجموعه مسایل طراحی شبکه اتوبوسرانی، با یافتن مسیرهای بهینه اتوبوس رانی و تعداد اتوبوس در هر مسیر، از جمله مسایل زیر بنایی در برنامه ریزی حمل و نقل همگانی به شمار میروند. این مسایل به لحاظ محاسبات بسیار پیچیده بوده و حل دقیق آن برای مثالهای واقعی میسر نیست. این تحقیق تلاش میکند تا با استفاده از الگوریتم کلونی مورچگان به عنوان یک الگوریتم فراابتکاری، روشی جهت پیدا کردن مسیر بهینه به لحاظ تأمین رضایت بیشتر استفاده- کنندگان از سامانه ارائه کند. رضایت استفاده کنندگان از سامانه بوسیله یک تابع هدف کلی متشکل از پارامترهای تقاضای پوشش داده شده، فرکانس مسیر، میزان دسترسی به سامانه، تعداد انتقال و مسافت طی شده، سنجیده میشود. مدل پیشنهادی روی شبکه فرضی Sioux Falls پیاده و نتایج حاصل از آن با نتایج کوتاهترین مسیر مقایسه میگردد. برتری مسیرهای ارائه شده توسط الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با الگوریتم کوتاهترین مسیر کاملاً مشهود است.

کلیدواژه ها

طراحی شبکه اتوبوس، رضایت استفاده کنندگان، الگوریتم کلونی مورچگان، الگوریتم کوتاه ترین مسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.