اجرای پایلوت ممیزی زیست محیطی راههای کشور

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر مختارانی

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه زاهد

عضو هیات علمی پژوهشکده حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی

صادق پرتانی

دانشجوی دکترای مهندسی عمران (آب)، دانشگاه تهران

چکیده

هدف از انجام این پروژه اجرای آزمایشی و پیاده سازی برنامه ممیزی زیست محیطی جهت راههای منتخب کشور بوده است. در این راستا پس از بازدیدهای میدانی و مطالعات صحرایی و بررسی و طبقه بندی راههای کشور بر اساس اولویتها، اقدام به پایش و سنجش اثرات زیست محیطی ناشی از بهره برداری از راهها شده است. بدین منظور چهار محور انتخاب و پارامترهای مختلف شامل آلاینده- های آب، خاک، هوا و صوت با تردد متناظر مربوطه در دو مقطع زمانی جداگانه مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. بر اساس آزمایشهای انجام پذیرفته اکثر پارامترهای مورد سنجش به استثناء تعدادی از پارامترهای خاک زیر حد استاندارد قرار داشته اند. اگر چه ارتباط منطقی و علمی بین منشا آلودگی و مقادیر سنجشها وجود نداشته، اما وجود برخی آلایندههای مشترک در محورهای مورد مطالعه از جمله TPH و وانادیوم در خاک باید مورد توجه بیشتر قرار گیرند. به طور کلی بر اساس مطالعات انجام شده در محورهای منتخب، کلیات دستور العمل تهیه شده جهت ممیزی مورد تائید بوده اما در مواردی باید مورد اصلاح قرار گیرد که مهمترین آن اصلاح معیار حد ممیزی تفصیلی می- باشد. در خصوص ممیزی آلاینده های منابع آب و خاک در محیط فیزیکی میتوان گفت که پهنای باند پیش بینی شده بیش از حد مورد انتظار بوده است. لذا با توجه به عملیات میدانی و نتایج سنجشها پهنای باند ممیزی برای بزرگراهها و آزاد راهها به 300 و برای راههای اصلی به 150 متر کاهش یافت. به طور کلی بر اساس مطالعات انجام پذیرفته اجرای ممیزی برای کلیه محورهای کشور امری لازم و ضروری میباشد.

کلیدواژه ها

ممیزی زیست محیطی، راه، آلودگی خاک، آلودگی آب، آلودگی هوا، آلودگی صوتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.