تاثیرپیش فرآیندهای پوست گیری و آبگیری اسمزی بر خصوصیات کیفی و حسی آلو خشکباری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 83
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFSTIA-8-4_008
تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1403
چکیده مقاله:
در این پژوهش فرآیند پوست گیری و خشک کردن آلوبخارا (Santa Rosa) به روش اسمز با استفاده ازمخلوط محلول های ساکارز، نمک مورد بررسی قرار گرفتند.بدین منظور آلو، با دو روش (غوطه وری در محلول جوشان هیدروکسید سدیم ۵/۱ درصد به مدت ۱ دقیقه و غوطه وری در محلول آب و نمک ۷ درصد به مدت یک ساعت) پوست گیری شد. سپس در محلول های اسمزی دوتایی با غظت های مختلف (ساکارز/ نمک) به مدت ۵ ساعت غوطه ور شد. نمونه ها با استفاده ازخشک کن کابینی با هوای داغ در ۶۰ درجه سلسیوس تا رسیدن به رطوبت نهایی ۱۴ درصد خشک گردیدند. نتایج نشان داد که با افزایش درصد ساکارز در محلول های اسمزی، درصد جذب مواد و درصد کاهش آب افزایش یافت. با افزایش غلظت ساکارز در محلول های اسمزی، میزان قهوه ای شدن و درصد چروکیدگی بافت نمونه های آلو کاهش یافت. نتایج ارزیابی حسی نمونه ها نشان داد که تیمار پوست گیری شده با آب نمک و غوطه وری در محلول اسمزی ۵۴ درصد ساکارز و ۵ درصد نمک بهترین تیمار فرآوری از نظر مصرف کننده بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام آذرپژوه
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ، سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی ،مشهد،ایران.
پروین شرایعی
استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ، سازمان تحقیقات و آموزش ترویج کشاورزی ،مشهد،ایران.