نکات آموزنده در مورد کاربرد تکنولوژی چاه هوشمند برای بهبود تولید نفت از طریق فرازآوری طبیعی و تزریق درونی گاز با نگاه به موردهای جهانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و صنایع مرتبط
  • کد COI اختصاصی: RESERVOIR02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ندری پری

پژوهشگاه صنعت نفت

چکیده

ظهور تکنولوژی چاه هوشمند با قابلیت هایی که دارد راه را برای شرکت های نفتی جهان برای انجام پروژه های نوین باز کرد. این شرکت ها با در نظر گرفتن قابلیت های این تکنولوژی توانستند از پتانسیل برخی از مخازن نفتی یا مخازن دیگر برای تولید نفت استفاده کنند. از این پتانسیل ها می توان به فرازآوری طبیعی و تزریق درونی گاز اشاره کرد.فرازآوری طبیعی روشی است به مانند فرازآوری مصنوعی با گاز با این تفاوت که در این روش از گاز موجود در کلاهک گازی مخزن یا مخزن دیگری برای سبک کردن سیال درون چاه استفاده می شود که برای کنترل جریان گاز، تکنولوژی چاه هوشمند پیاده سازی می شود. این روش در شرایط سخت مانند دریا می تواند بسیار مفید باشد. در ضمن این روش محدودیت های فرازآوری مصنوعی از قبیل احداث خط لوله گاز، تامین منبع گاز، طراحی چاه برای تحمل گاز پرفشار، تشکیل هیدرات و مشکل ایمنی را ندارد.تزریق درونی گاز نیز به این صورت است که از گاز کلاهک گازی یا مخازن گازی پایین جهت تزریق گاز برای فشار افزایی یا رانش گاز برای جاروب نفت در مخازن بالاتر استفاده می شود. کنترل جریان گاز در اینجا نیز توسط تکنولوژی چاه هوشمند صورت می گیرد.در این مقاله به بررسی مورد های جهانی در موضوعات فوق الذکر پرداخته می شود. به علاوه نکات آموزنده ای ارایه خواهد شد که با توجه به برخی پتانسیل ها که در مخازن نفتی ایران وجود دارد بسیار مناسب خواهد بود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.