مطالعه شبیه سازی به منظور مقایسه فرآیندهای تزریق متناوب آب وگازوتزر یق پیوسته گاز، درشرایط غیرامتزاجی :مطالعه موردی دریکی از مخازن نفتی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و صنایع مرتبط
  • کد COI اختصاصی: RESERVOIR02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1055
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین بگرضایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سلمان سعیدی مقدم

کارشناس ارشد مهندسی حفاری و بهره برداری نفت, دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

تزریق متناوب آب و گاز از جمله روش های مؤثر در ازدیاد برداشت نفتاست .مزیت این روش بهبود نسبت تحرک و بازده ماکروسکوپیک با استفاده از تزریق آب می باشد. مطالعات انجام شده نشان می دهد که استفاده از این روش می تواند مقدار نفت بیشتری رانسبت به روش های تزریق آب یا گاز تنها، از مخزن تولید نماید .در این مقاله در ابتدا سناریو تخلیه طبیعی با ایجاد شش چاه در مدل مورد بررسی قرار گرفتو سپسفرآیند تزریق گاز به صورت غیر امتزاجی و دردو حالت مختلف:تزریق پیوسته گاز(CGI)، تزریق متناوب آب و گاز(WAG)به یکی از مخازن نفتی جنوب ایران توسط نرم افزار ECLIPSE 300 شبیه سازی شد. در این مطالعه پس از بدست آوردن الگوی مناسب تزریق, میزان دبی و فشار بهینه چاهای تولیدی و فشار تزریق در چاهای تزریقی, میزان تولید تجمعی نفت را در حالتهای مختلف از جمله سناریو تولید طبیعی مخزن, سناریو تزریق گاز غیر امتزاجی, سناریو تزریق متناوب آب و گاز غیرامتزاجی,با نسبت های WAG مختلف در سیکل های WAGدرPV2/0 مورد مقایسه قرار گرفت.مخزن مورد مطالعه یک مخزن ماسه سنگی با 12 لایه نفتی و دارای نفتی با درجه سبکی API34 می باشد.مدل استاتیکی مخزن ، شامل 12 ×25× 24 بلوک می باشد .پس از وارد کردن خصوصیات سیال به نرم افزار PVTiو انجام فرآیند تطابق پذیری ، مدل مناسب سیال وارد مدلاستاتیک مخزن گردید.نتایج به دست آمده نشان می دهند که بیشترین درصد بازیافت نفت،مربوط به سناریو تزریق متناوب آب و گاز غیرامتزاجی(IWAG)در حجم PV 2/0با نسبت آب به گاز 1:3 در دوره تزریق 5 ماه آب و دوره تزریق 3 ماه گاز با درصد بازیافت 7487/36،بوده است.

کلیدواژه ها

تزریق پیوسته گاز،تزریق متناوب آب و گاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.