بررسی نقش سبک های مدیریتی مدیران در ارتقای رضایت شغلی معلمان و کارکنان مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_1899
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اربابی

مدرس مدعو دانشگاه فرهنگیان زاهدان

فائزه دهانی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس رسالت زاهدان

چکیده

در اداره ی آموزش و پرورش، نقش مدیران به عنوان رهبران بر جوانب مختلفی از محیط کار تاثیر می گذارد، از جمله رضایت شغلی کارکنان. مدیریتی در این زمینه می تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای بهبود رضایت شغلی در مدارس عمل کند. رضایت شغلی از ابعاد مهم در ارتقای عملکرد و پایداری سازمان ها، به ویژه در مدارس، است. معلمان و کارکنان مدارس که احساس رضایت شغلی دارند، به طور کلی بهترین خدمات آموزشی را ارائه می دهند و موجب می شوند که ادارات آموزشی به عنوان یک سازمان اثربخش و موفق شناخته شوند. این امر نیازمند نگرشی نوین به نقش مدیریتی مدیران مدارس است، زیرا سبک مدیریتی آن ها می تواند تاثیر عمیقی بر رضایت شغلی کارکنان داشته باشد. اگرچه اهمیت رضایت شغلی در مدارس مورد تاکید قرار گرفته است، اما اینکه چگونه سبک های مدیریتی مدیران مدارس می تواند بر این رضایت تاثیر بگذارد، مساله ای است که نیازمند بررسی دقیق تر است. پژوهش های پیشین نشان داده اند که سبک های مختلف مدیریتی، از جمله مدیریتی تحول آفرین، مدیریتی تعاملی، و مدیریتی تاثیرگذار، می توانند به طور مثبت یا منفی بر رضایت شغلی افراد اثر بگذارند. اما بررسی جامع تری در زمینه ی این ارتباط و تاثیر هر یک از این سبک ها در محیط های آموزشی، همچنان ضرورت دارد. این مقاله به بررسی نقش مختلف سبک های مدیریتی مدیران مدارس در ارتقای رضایت شغلی معلمان و سایر کارکنان می پردازد. با توجه به اهمیت رضایت شغلی در بهبود عملکرد و اثربخشی آموزشی، این تحقیق به دنبال شناسایی ارتباطات و پیامدهای مختلف سبک های مدیریتی در سازمان های آموزشی است.

کلیدواژه ها

سبک های مدیریتی، مدارس، معلمان، کارکنان، رضایت شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.