تشخیص پنهان نگاری در استانداردهای کدگذار صوتی LPC ، CELP , MELP با استفاده از شبکه عصبی LVQ

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین در سامانه های دفاع الکترونیکی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEDS-3-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا اعتضادی فر

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانسگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

سعید طلعتی

دانشجوی دکتری، دانشگاه جامع امام حسین(ع)

محمدرضا حسنی آهنگر

استاد، دانشگاه جامع امام حسین(ع)

مهدی ملازاده

استادیار، دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

امنیت اطلاعات یکی از مسائل بسیار مهم حوزه جنگ الکترونیک است که همواره موردتوجه محققان زیادی قرار می گیرد. پنهان نگاری یکی از روش های ارتباطات امن بوده که هدف آن مخفی کردن اطلاعات در بستری از داده و محتوا است؛ داده های صوتی می توانند ظرفیت بالاتری فراهم می کنند. در این مقاله روشی جدید در تشخیص پنهان نگاری در سه استاندارد کدگذار صوتی LPC، CELP و MELPکه جزو قدرتمندترین روش های کدگذاری صوتی هستند ارائه می شود. داده های مخفی در بیت کم ارزش رسانه حامل پنهان شده اند، تحلیل صوت با استفاده از ویژگی های آزمون اجرا و آزمون سریال ارائه می شود. پس از بررسی صوت اصلی و رسانه حامل، ویژگی های متفاوت بین این اصوات استخراج شده و برای آموزش شبکه عصبی هوشمند (LVQ) استفاده می شود. مرحله طبقه بندی با استفاده از لایه های این شبکه عصبی انجام شده و الگوریتم پیشنهادی برای این اصوات تست شده است. میزان میانگین دقت آشکارسازی پنهان نگاری روش پیشنهادی %۹۳.۵۹ است که برتری این روش در برابر سایر روش ها را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

پنهان نگاری, نهان کاوی, آشکارسازی, تخمین خطی, شبکه عصبی .LVQ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.