اثر کاربرد برگی اورنیتین بر صفات مورفولوژی، محتوای عناصر معدنی و فعالیت آنزیم-های آنتی اکسیدانی پسته رقم احمد آقایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 55، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JHS-55-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 154
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده
تاثیر کاربرد خارجی اسید آمینه اورنیتین بر ویژگیهای مورفولوژی، محتوای عناصر معدنی و فعالیت آنتیاکسیدانی درختان پسته رقم احمد آقایی به صورت آزمایش دو ساله مورد مطالعه قرار گرفت. محلولپاشی اورنیتین در چهار غلظت (صفر، ۵/۲، ۵ و ۵/۷ میلیمولار) در چهار زمان تورم جوانهها، رسیدن سطح برگها به ۵ درصد اندازه نهایی، رسیدن سطح برگها به ۷۵ درصد اندازه نهایی و همزمان با شروع اولیه پر شدن مغز صورت گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن تر و خشک میوه، طول شاخه سال جاری، سطح برگ، درصد خندانی و کمترین درصد میوه پوک در سطح ۵/۷ میلیمولار اورنیتین به دست آمد. کاربرد اورنیتین توانست میزان عناصر ماکرو و میکرو برگ و میوه پسته را تحت تاثیر قرار دهد، به طوری که بیشترین مقدار عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن و روی برگ و میوه پسته در سطح ۵/۷ میلیمولار اورنیتین به دست آمد. همچنین، اسید آمینه اورنیتین ظرفیت آنتیاکسیدانی درختان تیمار شده را به طور قابل توجهی بهبود بخشید و بیشترین فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز برگ و میوه در نمونههای تیمار شده با اورنیتین ۵/۷ میلیمولار به دست آمد. به طور کلی با توجه به نتایج به دست آمده، کاربرد برگی اورنیتین به عنوان یک ترکیب طبیعی مهم از دیدگاه علمی و اقتصادی میتواند با کمک به جذب عناصر معدنی و افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان گامی اساسی به سوی امنیت غذایی و کشاورزی پایدار باشد.کلیدواژه ها
افزایش تولید, اسید آمینه, فعالیت آنزیمها, کشاورزی پایدار, محلولپاشی برگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.