بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی کامپوزیت های حاصل از پلی اتیلن/ الیاف ساقه ذرت مورد استفاده در صنعت بسته بندی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون بسته بندی، دوره: 15، شماره: 57
- کد COI اختصاصی: JR_STP-15-57_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 120
نویسندگان
استادیار، گروه صنایع چوب، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران،
استادیار، گروه صنایع چوب، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
چکیده
در سراسر جهان، در راستای کاهش استفاده از پلاستیک در بسته بندی ها و تاثیرات مخرب آن بر محیط زیست، اقدامات نوآورانه مانند تولید کامپوزیت در حال انجام است. در این تحقیق، از پلی اتیلن به عنوان ماتریس پلیمری، الیاف ساقه ذرت به عنوان تقویت کننده و ماده سازگارکننده مالئیک انیدرید استفاده شده است. هدف اصلی این تحقیق بررسی خصوصیات مکانیکی و فیزیکی کامپوزیت تولید شده با تغییر درصد و طول الیاف ساقه ذرت بوده است. در این تحقیق، درصدهای ۲۰، ۳۰ و ۴۰ از الیاف ساقه ذرت در محصول و همچنین دو سطح طولی مش های ۴۰ و ۸۰ از آنها استفاده شده است. همچنین ۵ درصد ماده سازگارکننده مالئیک انیدرید نیز به محصول اضافه شده است. نتایج آزمایشات نشان داده است که با افزایش طول الیاف و درصد آنها در محصول، جذب رطوبت افزایش می یابد. این بدان معناست که کامپوزیت با الیاف بلندتر و درصد بیشتر الیاف، بیشترین مقدار رطوبت را جذب می کند. همچنین، با افزایش طول الیاف، تغییرات طولی نمونه ها در آزمایشات مقاومت به کشش کاهش می یابد. این نتیجه نشان می دهد که الیاف بلندتر در محصول، مقاومت به تغییرات طولی را افزایش می دهد. در آزمون مقاومت به خمش نیز، افزایش طول و درصد الیاف منجر به افزایش مدول خمشی می شود. این به این معناست که استفاده از الیاف بلندتر و با درصد بیشتر در محصول، مدول خمشی کامپوزیت را افزایش می دهد. به طور کلی، نتایج این تحقیق نشان می دهد که تغییر درصد و طول الیاف ساقه ذرت در کامپوزیت پلیاتیلن، تاثیر قابل توجهی بر خصوصیات مکانیکی و فیزیکی آن دارد. افزایش طول و درصد الیاف می تواند بهبودی در جذب رطوبت و مقاومت به تغییرات طولی و خمشی کامپوزیت ایجاد کند.کلیدواژه ها
کامپوزیت چوب پلاستیک, مخلوط کن داخلی, مدول الاستیسیته, پلی اتیلن, مالئیک انیدرید, بسته بندیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.