بررسی تجربی و توسعه مدل تحلیلی برای تعیین مشخصه‏های چتر پاشش فاز مایع در بستر سیال سه فازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر جمالی

دانشجوی دکتری، دانشگاه علم و صنعت ایران – دانشکده مهندسی شیمی

شاهرخ شاه حسینی

دانشیار، دانشگاه علم و صنعت ایران – دانشکده مهندسی شیمی

یعقوب بهجت

پژوهشگاه صنعت نفت – پژوهشکده توسعه فرایند و فناوری تجهیزات

چکیده

در این تحقیق عمل پاشش و انتشار فاز مایع (فریون) به کمک پاشنده Plain Jet به درون یک محیط سه‏فازی بستر سیال شیشه‏ای در سامانه تجربی بررسی شده است. شرایط تجربی اعمال شده عمل مشابه عمل شرایط کارکردی راکتور بالارونده (رایزر) واحد شکست کاتالیستی سیال (FCC) می‏باشد. نتیجه مشاهده اپتیکی جریان پاشش و تصویر اسپری اخذ شده به کمک دوربین سرعت بالا و پردازش آن، شرایط تفسیر و ارزیابی برخی مشخصه‏های پاشش را میسر می‏سازد. داده‏های تجربی اخذ شده شامل عمق نفوذ جت، طول اسپری و متناظراً زاویه پاشش می‏باشد. استخراج برخی پدیده‏های حاکم بر عملکرد راکتور بستر سیال به دلیل فقدان ابزارهای پیشرفته نظیر توزیع اندازه قطرات، میانگین قطر و تغییرات مکانی و زمانی سرعت پاشش با استفاده از مدل تحلیلی بدست آمده است. یک مدل تحلیلی چند لایه برای بررسی شرایط تبخیر یک قطره منفرد در حالت پایا با رعایت بقای جرم، انرژی، برهم ‏کنش اجزاء بستر، تبادلات جرمی و گرما ارائه گردید. میزان انحراف متغیرهای مستقل در فرایند پاشش بررسی و نهایتاً با رؤیت عمق نفوذ اسپری به کمک مدل تحلیلی مزبور برخی مشخصه‏های اسپری بدست آمد. دقت، صحت و اعتبار مدل تحلیلی توسعه داده شده در این تحقیق، ضمن مقایسه میانگین قطر قطرات با سایر مدل‏های ارائه شده برای مایعات با ویسکوزیته کم نظیر مدل‏های لفب‏ور و جاسوجا ارزیابی شده است.

کلیدواژه ها

اسپری تبخیر شونده، ناپایداری و فروپاشی قطرات، مشخصه‏های چتر پاشش، قطر میانگین قطرات، عمق نفوذ اسپری، رایزر، راکتور شکست کاتالیستی سیال، جریان سه فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.