بررسی میزان جداسازی خرده کاتالیست در بخش احیاء کاتالیست واحدهای پلاتفرمینگ نفتای سنگین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین پور

مسئول مهندسی پالایش تبدیل و تصفیه نفتای سنگین و تصفیه گاز پالایشگاه ب

کوروش اشعری

مهندس ارشد پالایش تبدیل و تصفیه نفتای سنگین و تصفیه گاز پالایشگاه بند

علی آتشی

مهندس پالایش تبدیل و تصفیه نفتای سنگین و تصفیه گاز پالایشگاه بندرعبا

چکیده

در طی عملیات پلاتفرمینگ نفتای سنگین مقدار زیادی کک بر روی سطح کاتالیست در راکتورها تشکیل میشود. این امر باعث کاهش سیکل طول عمر کاتالیست شده و میبایست احیاء شود. جهت انتقال کاتالیست به سامانه احیاء و از سامانه احیاء به راکتورها از روش انتقال با جریان گاز استفاده می شود. در این روش کاتالیست کک گرفته توسط یک سری ظروف، شیرهای مخصوص و لوله های انتقال بوسیله گاز ازت به برج احیاء فرستاده میشود. در طول عملیات انتقال بر اثر برخورد کاتالیست به بدنه لوله ها و بازو بسته شدن شیرها مقداری از کاتالیست خرد شده و تولید DUST می نمایند. این خرده کاتالیستها در صورت عدم جدا شدن موئثر باعث گرفتگی منافذ برج احیاء شده و موجب توقف ناخواسته عملیات احیا می شوند. بنابراین جدا کردن بهینه خرده کاتالیستها یکی از چالشهای مهم پالایشگران میباشد که در این تحقیق به آن پرداخته شده است. در این مقاله، تحقیقی در مورد چگونگی تشکیل و نحوه اندازه گیری و محاسبه بازده جداسازی خرده کاتالیست در واحد CCR پالایشگاه بندرعباس با استفاده از روش آماری آورده شده است.

کلیدواژه ها

پلاتفرمینگ، کاتالیست، سامانه احیاء کاتالیست، خرده کاتالیست، برج احیاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.