بررسی و امکانسنجی جایگزینی محلول متیل دی اتانول آمین (MDEA ) با محلول دی اتانول آمین (DEA ) در واحدهای تصفیه گاز پالایشگاه بندرعباس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجتبی رضوی

مدیر مهندسی پالایش تبدیل و تصفیه نفتای سنگین و تصفیه گاز پالایشگاه بن

محمد حسین پور

مهندس ارشد پالایش

سیدپیمان فیض جعفری

مهندس پالایش تبدیل و تصفیه نفتای سنگین و تصفیه گاز پالایشگاه بندرعبا

کوروش اشعری

مهندس پالایش تبدیل و تصفیه نفتای سنگین و تصفیه گاز پالایشگاه بندرعبا

چکیده

دستگاههای تصفیه گاز برای زدودن هیدروژن سولفوره و دی اکسید کربن از گازهای پالایشگاه نصب گردیده اند. منظور از نصب این دستگاهها در وهله اول ، جلوگیری از آلودگی هوا و در مرحله بعد تهیه خوراک مناسب برای واحد تهیه هیدروژن و تهیه سوخت کوره های پالایشگاه و بالاخره تولید گوگرد می باشد. گوگرد به عنوان یک محصول فرعی پالایشگاه به بازار عرضه می شود. در واحد تصفیه گاز با آمین پالایشگاه از ماده شیمیایی دی اتانول آمین برای جذب همزمان هیدروژن سولفوره و دی اکسید کربن استفاده می گردد . در واقع واحد تصفیه گاز ترش ، گازهای حاوی H2S واحدهای مختلف را در دو برج جذب مجزا با فشارهای متفاوت ، با ماده دی اتانول آمین (DEA) تماس داده و H2S موجود در گاز را جذب می کند. آمین حاوی H2S جهت تصفیه و استفاده مجدد به قسمت احیاء ارسال شده و H2S آن جدا می شود.H2S حاصل به واحد بازیافت گوگرد فرستاده می شود. از عمده اشکالاتی که در این سیستمها مشاهده می شود در درجه اول خوردگی و فاسد شدن آمین بدلیل واکنشهای شیمیایی و حرارتی و همچنین ایجادکف می باشد. در این تحقیق امکان جایگزینی حلال مناسبتری بررسی شده است که برای محاسبه مقدار صرفه جویی انرژی و دیگر پارامترهای مهم در سیستم تصفیه گاز از نرم افزار HYSYS جهت شبیه سازی فرآیند استفاده شده است. نتایج بدست آمده از شبیه سازی مزایای استفاده از آمین نوع سوم به جای آمین نوع دوم را به خوبی نشان می دهد.

کلیدواژه ها

آمین های نوع اول، دوم و سوم، گازهای اسیدی، گازترش، شبیه سازی، فرآیندهای آمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.