مقایسه عملکرد الگوریتم های بازسازی تصویر در سامانه توموگرافی القای الکترومغناطیسی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 24، شماره: 86
  • کد COI اختصاصی: JR_ERAMS-24-86_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 18
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل تقی زاده طامه

دکتری؛ گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسین موسی زاده

دانشیار؛ گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران

شاهین رفیعی

استاد؛ گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران

نازیلا طربی

دکتری گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

توموگرافی القای الکترومغناطیسی یکی از روش های جدید تصویرسازی است و به دلیل ویژگی هایی مانند غیرتماسی، غیرنفوذی و غیر مخرب بودن، پتانسیل استفاده در بسیاری از صنایع را دارد که از جمله آن ها می توان به صنایع بیولوژیکی، جریان های چندفازی، تصویربرداری پزشکی و همچنین کشاورزی و صنایع غذایی اشاره کرد. قسمت های اصلی سامانه توموگرافی القای الکترومغناطیسی شامل حسگرهای فرستنده و گیرنده، سامانه جمع آوری داده و الگوریتم بازسازی تصویر است. در این پژوهش مقایسه عملکرد چهار الگوریتم بازسازی تصویر در سامانه توموگرافی القای الکترومغناطیسی با جریان اعمالی مورد بررسی قرار گرفت. در سامانه مذکور از دو عدد الکترود حلقوی ابتکاری به عنوان حسگر فرستنده استفاده شد. حسگرهای گیرنده نیز شامل ۶۴۸ عدد کویل است که دورتادور محیط تصویرسازی قرار می گیرند. به منظور بررسی عملکرد این سامانه از دوازده ترکیب شی هدف استفاده و بازسازی تصویر با استفاده از الگوریتم های LBP، حل تکراری لندوبر، روش منظم سازی تیخونوف و حل تکراری گوس-نیوتن انجام شد. به منظور بررسی کیفیت تصاویر بازسازی شده از پارامترهای خطای اندازه و خطای نسبی تصویر استفاده شد. نتایج نشان داد که در تمامی اشیاء هدف، مقادیر خطای نسبی تصویر مربوط به الگوریتم حل تکراری گوس- نیوتن کمتر از سایر الگوریتم ها است. نتایج حاصل از ارزیابی پارامتر خطای اندازه نشان داد که در هر چهار الگوریتم بازسازی تصویر؛ افزایش تعداد اشیاء هدف موجب افزایش خطای اندازه می شود. به عنوان نتیجه گیری کلی می توان بیان کرد که الگوریتم حل تکراری گوس-نیوتن عملکرد مطلوب تری در مقایسه با سایر الگوریتم ها دارد.

کلیدواژه ها

اشیای هدف, الگوریتم حل تکراری, خطای نسبی تصویر, مسئله بدرفتار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.