واکاوی زیباشناسی لفظی در زبان زنانه سوزان علیوان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دوفصلنامه زبان و ادبیات عربی، دوره: 15، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JALL-15-3_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 144
نویسندگان
دانشیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه بیرجند، ایران
چکیده
توجه به جایگاه و ویژگی های ادبیات زنان در نقد ادبی معاصر، همزاد گسترش و رونق زنانهنویسی و موضوعات مرتبط با این حوزه، بهویژه هویت زنان، سبک گویشی و زبان آنان می باشد که هرکدام در قالب مولفه های جزئی تر قابل تامل و مداقه است. بهطوری که در این فضا می توان به شناخت عناصر احساسی زنان و رویکردهای زیباشناسی گفتار آنان پی برد. از جمله شعرای معاصر زن که کلامش را با رنگ عاطفه و شور احساس آمیخته و به ویژگی های روح زنانگی پرداخته و آنها را با قلم وزین خود آراسته، خانم سوزان علیوان، شاعر لبنانی است. او در بیان اندیشه ها و تفکرات خود بر آن است تا دیدگاه جامعه عصرش را نسبت به زنان متحول ساخته و زن را الگوی عاطفه ای صادق و کانون محبت و سرزندگی معرفی نماید و جو جامعه اش را متوجه قابلیت ها و توانایی های نهفته زنان گرداند. در این مقاله سعی شده است به روش توصیفی تحلیلی، به معرفی این شاعر و ابعاد زیباشناسی زبان وی در چهار سطح آوایی، واژگانی، نحوی و ارتباطی در اشعارش پرداخته شود و مهم تر اینکه زوایای شخصیتی، هنر نویسندگی و روح زیبا و لطیف او در تبیین مقاصدش تشریح گردد. بی شک واکاوی جلوه های زیبای ادبیات این شاعر و سبک گویشی او در تبیین موضوعات و معرفی فرهنگ و اعتقادات، نشان روشنی از قدرت بیانی و ترسیم هنرآفرینی و اعجاز در سخن اوست که در قالب شعری لطیف و گفتاری دلنشین به جامعه ادبی، بهویژه زنان تقدیم می کند تا بدینوسیله جایگاه و منزلت زن را در اجتماع تشخص بخشد و با رویکردی منطقی اندیشه جامعه را با حوزه فکری و عدالتخواهانه زن و باورهای فرهنگی را در قالب اشعاری لطیف بر پایه نظرات فمینیستی تحکیم بخشد.کلیدواژه ها
شعر, زن, ادبیات زنانه, زیباشناسی, سوزان علیواناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.