بررسی تاثیر ترکیب مواد شیمیایی در افزایش کارایی سلولهای فلوتاسیون زغالسنگ
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1681
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه مهندسی شیمی، شاهرود، ایران
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - محیط زیست
دانشیار مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
چکیده
زغال سنگ ماده ای به طور طبیعی آبران بوده و مواد معدنی همراه آن (خاکستر)، آبپذیر میباشند. از آنجا که خاکستر به عنوان ناخالصی برای زغال محسوب میشود و باید از ترکیبات زغالسنگ حذف گردد، فلوتاسیون که فرایند جدایش ذرات بر مبنای اختلاف آبرانی سطح ترکیبات مختلف میباشد روشی موثر برای شستشوی زغالسنگ و حذف خاکستر آن محسوب میگردد. پارامترهای متفاوتی بر فلوتاسیون زغال سنگ موثر میباشند که پارامترهای شیمیایی نقش اساسی در این فرایند ایفا میکنند. در اینجا تاثیر درصد ترکیب دو نوع کفساز MIBC و روغن کاج و دو نوع کلکتور نفت سفید و گازوئیل و زمان آمادهسازی هر یک مورد بررسی قرار گرفت و توسط نرمافزارqualitek4، آزمایشها به روش تاگوچی طراحی شدند. نتایج بدست آمده از فلوتاسیون زغال در سلول آزمایشگاهی و تحلیل نتایج توسط نرمافزار نشان داد که پارامترهای درصد ترکیب کفساز و زمان آماده سازی آن بیشترین تاثیر در کارایی جدایش فرایند فلوتاسیون دارد. مقادیر بهینه پیشنهادی برای حصول بیشترین بازیابی زغال توسط نرم افزار برای درصد ترکیب کلکتور 80- 20(%80 نفت سفید - %20 گازوئیل) ، درصد ترکیب کفساز 20-80(%20روغن کاج - %80MIBC ) و زمان آمادهسازی کلکتور و کفساز به ترتیب 5/1 و 5/0 دقیقه میباشد. در صورتی که از مقادیر بهینه برای پارامترها استفاده شود کارایی جدایشی که از طریق نرم افزار ارزیابی میشود، 5/80 میباشد. سپس این مقادیر بهینه پیشنهادی بر روی دستگاه فلوتاسیون آزمایشگاهی کارخانه زغالشویی البرز شرقی تست شد که کارایی جدایش آن 6/78 بدست آمد.کلیدواژه ها
فلوتاسیون، زغالسنگ، کلکتور، کفساز، زمان آمادهسازی، کارایی جدایشمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.