مطالعه ظرفیت های گردشگری ساحلی و دریایی در بنادر منتخب استان خوزستان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMST-23-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین کوهبر

گروه اقتصاد و بیمه دریایی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.

همایون یوسفی

گروه حمل و نقل دریایی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.

محمد اسماعیل دوست

گروه الکترونیک و مخابرات دریایی، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.

آرش امرایی

گروه علوم پایه و دروس عمومی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی ظرفیت های صنعت گردشگری دریایی و ساحلی در راستای رشد اقتصادی بنادر استان خوزستان و تاثیر آن بر جذب گردشگر در این منطقه می باشد. از طرفی استناد به هدف تحقیق، ضمن رتبه بندی عوامل موثر بر توسعه صنعت گردشگری دریایی موجب افزایش درآمدهای سازمان بنادر و دریانوردی آبادان و خرمشهر، منطقه آزاد اروند و نیز ایجاد فرصت های شغلی در خوزستان می گردد. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی – پیمایشی است که با انجام مصاحبه، مشاهده، مطالعه و ... با رویکرد استقرایی جهت شناسایی عوامل تاثیر گذار صورت می گیرد، از طرفی در بخش کمی تحقیق اقدام به تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس آزمون تک نمونه ای tو معادلات ساختاری و با بکارگیری از نرم افزارهای SPSS و لیزرل انجام گردیده است، بر اساس نتایج به دست آمده، متغیر های طبیعی از سایر متغیر ها تاثیر بیشتری دارد که با مقدار آماره تی، ۱۴.۸۴ و ضریب تاثیر، ۰.۸۵، مقدار قابل توجه ای را دارا می باشد. این مقدار از نظر شدت تاثیر مقدار قوی محسوب می شود زیرا بیش از ۷۰ درصد است. از طرف دیگر، متغیر عوامل سیاسی، با مقدار آماره تی، ۹.۷۱ و ضریب تاثیر ۰.۵۹ و تاثیر شدت متوسط کمترین تاثیر در جذب گردشگر در منطقه آزاد اروند را دارا می باشد

کلیدواژه ها

گردشگری ساحلی, گردشگری دریایی, بنادر استان خوزستان, جاذبه های گردشگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.