بررسی رابطه بین سبک های حل تعارض، باورهای غیر منطقی و الگوهای ارتباطی با تعارضات زناشویی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله روش ها و مدل های روان شناختی، دوره: 15، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMM-15-55_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیز بهرامیان

دانشجوی مقطع دکترا رشته روان شناسی، گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

سلطانعلی کاظمی

دانشیار گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

حجت اله جاویدی

استادیار گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

مجید برزگر

استادیار گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: تعارضات زناشویی از متغیرهای زیادی تاثیر می پذیرد و عوامل بسیاری می توانند زمینه‎ساز ایجاد تعارض شوند. این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی بین سبک های حل تعارض، باورهای غیرمنطقی و الگوهای ارتباطی با تعارضات زناشویی انجام شد.روش­: این پژوهش ، توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش تمامی زنان متاهل ۲۵ تا ۴۵ سال با حداقل ۲ سال ازدواج مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان خرم بید در سال ۱۳۹۷ شامل۴۹۰ نفر بود. از بین جامعه آماری به روش نمونه گیری تصادفی با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران ۲۱۶ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، سیاهه تعارض سازمانی رحیم، آزمون باورهای غیرمنطقی اهواز عبادی و معتمدین، پرسش نامه الگوهای ارتباطی کریستنسن و سالاوی و پرسش نامه تعارضات زناشویی ثنایی ذاکر و همکاران بود. برای بررسی فرضیه های مورد مطالعه از روش همبستگی استفاده شد.یافته­ ها: نتایج نشان داد از بین سبک های حل تعارض (یکپارچگی، اجتنابی، مسلط، مصالحه و ملزم شده)، سبک یکپارچگی، سبک اجتنابی و سبک ملزم شده با تعارضات زناشویی رابطه معناداری دارند. بین باورهای غیرمنطقی و تعارضات زناشویی رابطه معناداری وجود دارد. از بین الگوهای ارتباطی (سازنده متقابل، اجتناب متقابل و توقع -کناره گیر)، الگوی ارتباطی سازنده متقابل با تعارضات زناشویی رابطه معناداری دارد.

کلیدواژه ها

سبک های حل تعارض, باورهای غیرمنطقی, الگوهای ارتباطی, تعارضات زناشویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.