سبک مدیریت تضاد پرستاران در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 19، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJNR-19-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 148
نویسندگان
Intensive Care and Management, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Intensive Care and Management, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Student Research Committee, Faculty of Nursing, Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran.
Intensive Care and Management, School of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Nursing Care Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
چکیده
مقدمه: امروزه با وجود پیچیدگی های روز افزون در سازمان ها، تضاد پدیده ای طبیعی در زندگی حرفه ای و شخصی کارکنان شده است. تضاد در بین پرستاران، مسئله بسیار مهم در سازمان های ارائه دهنده خدمات محسوب می شود و مدیریت تضاد، فرایندی سیستماتیک و هدفمند در یافتن راه حل های رضایت بخش برای طرفین درگیر در تضاد می باشد. این مطالعه با هدف "تعیین سبک مدیریت تضاد پرستاران در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان" انجام شد. روش کار: این پژوهش مطالعه ای توصیفی و از نوع همبستگی است که در سال ۱۳۹۹ در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. ۱۸۰پرستار دارای معیارهای ورود با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای نسبتی با تخصیص متناسب از سه بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها در این مطالعه شامل سوالات مربوط به اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سبک های مدیریت تضاد توماس کیلمن بود که توسط پرستاران به صورت خودگزارش دهی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون،t مستقل، آنالیز واریانس و در نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: فراوانی سبک مدیریت تضاد در پرستاران به ترتیب شامل سبک مصالحه با (۲/۳۷ درصد) سبک سازش با (۳/۳۳ درصد)، سبک اجتناب با (۲/۱۲ درصد)، سبک همکاری با (۹/۸ درصد) و در آخر سبک رقابتی با (۳/۸ درصد) بود. در این میان بیشترین فراوانی مربوط به سبک مصالحه و کمترین آن مربوط به سبک رقابت بود. نتیجه گیری: بروز تضاد اجتناب ناپذیر است، اما نحوه مدیریت تضاد تعیین کننده نتایج آن است. بنابراین یادگیری نحوه برخورد با تضاد اهمیت ویژه ای دارد چرا که پرستاران باید بتوانند به طور موثر در روند حل آن مشارکت کنند و هنگام برخورد با تضاد نگرشی سازنده اتخاذ نمایند تا از پرستاری و مراقبتی مطمئن و موثر اطمینان حاصل کنند. همچنین این آموزش برای مدیران سازمان نیز ضروری می باشد چرا که آنان باید بروز تضاد را به موقع شناسایی و علل آن را تشخیص دهند و به طور موثر در هدایت و حل تضاد اقدام نمایند.کلیدواژه ها
conflict management, nurse, hospital., مدیریت تضاد, پرستار, بیمارستاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.