بررسی اثر بازدارندگی عصاره پوست انار بر تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در سامانه های مدل
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 21، شماره: 151
- کد COI اختصاصی: JR_FSCT-21-151_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 241
نویسندگان
Dept. Food Sci. Technol., Tarbiat Modares Univ., P.O. Bix ۱۴۱۱۵-۳۳۶
Dept. Food Sci. Technol., Tarbiat Modares Univ., P.O. Box ۱۴۱۱۵-۳۳۶
Dept. Food Sci. Technol., Tarbiat Modares Univ., P.O. Box ۱۴۱۱۵-۳۳۶
Assistant Professor of Food Science and Technology, Department of Food Technology Research, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, P.O.
Dept. Food Sci. Technol., Tarbiat Modares Univ., P. O. Box ۱۴۱۱۵-۳۳۶
چکیده
محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs)، گروهی از ترکیبات مضر هستند که در حین واکنش میلارد توسط یک سری واکنش های پیچیده تولید می شوند. در مطالعه حاضر از روش آماری سطح پاسخ برای بررسی اثر دو نوع پروتئین ((پروتئین آب پنیر (۰/۲، ۵/۳ و ۰/۵ درصد وزنی/حجمی) و کازئین (۰/۱، ۰/۲ و ۰/۳ درصد وزنی/حجمی))، سه نوع قند گلوکز و فروکتوز (۲/۰، ۶/۰ و ۰/۱ مولار) و لاکتوز (۱/۰، ۳/۰ و ۵/۰ مولار) و عصاره آبی پوست انار (۰/۲۵۰، ۰/۵۰۰ و ۰/۷۵۰ قسمت در میلیون) و بر بازداری از تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته با خاصیت فلوئورسانس استفاده شد. بر اساس نتایج این مطالعه نوع پروتئین، نوع قند و غلظت عصاره فنولی پوست انار بر ممانعت از تشکیل AGEs موثر بود و عصاره پوست انار (به ویژه در غلظت ۷۵۰ قسمت در میلیون) توانست به خوبی از واکنش گلیکاسیون جلوگیری نماید. نتایج نشان داد که نوع پروتئین و غلظت آن بر تشکیل این محصولات موثر است. قدرت بازداری عصاره در سامانه مدل حاوی کازئین کمتر از سامانه حاوی پروتئین آب پنیر بود و در کل با افزایش غلظت پروتئین قدرت بازدارندگی کاهش یافت. با تغییر نوع قند موجود در سامانه مدل، رفتار بازداری عصاره پوست انار پیچیده بود و در برخی موارد اثر افزایشی، کاهشی یا بی اثر نشان داد. با بررسی های کامل تر می توان پیشنهاد داد تا از این عصاره در فرمولاسیون مواد غذایی به ویژه در فرمولاسیون غذاهای کودک استفاده کرد.کلیدواژه ها
Advanced glycation end products (AGEs), whey protein, pomegranate peel extract, casein., محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته, پروتئین آب پنیر, عصاره پوست انار, کازئیناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.