ارزیابی ریسک فرآیندهای نفتی- مطالعه موردی خطرپذیری نشت کاندنسیت در پالایشگاه اول مجتمع پارس جنوبی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1923
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع
دکتری مهندسی صنایع، استادیار
کارشناس مهندسی صنایع- تولید صنعتی
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع
چکیده
اهمیت تحلیل ریسک در صنایع نفت بر کسی پوشیده نیست. در این میان انجام محاسبات دقیق برای محاسبهی شاخص ریسک که معیار اصلی ارزیابی اهمیت ریسک یک حادثه و تعیین کننده راهبرد مقابله با آن است، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. نتایج بدست آمده از تحلیلهای بکار رفته در محاسبهی ریسک میتواند منتهی به اتخاذ تصمیماتی در زمینه تجدید نظر و اصلاح استانداردهای ایمنی، ارتقاء آموزش و فرهنگ ایمنی و افزایش فرآیندهای کنترل مدیریتی، به عنوان استراتژیهای مدیریت ریسک، در راستای کاهش احتمال بروز خسارت شود. متاسفانه با وجود اهمیت انجام تحلیلهای مقداری ریسک، تاکنون در کشور ما تنها تحلیلهای محدودی با استفاده از روشهای معتبر صورت گرفتهاند. مطالب ارائه شده در این مقاله شامل تعریف ریسک و به بررسی اهمیت تحلیل ریسک پرداخته است. مهمترین خطرات عمده مربوط به هیدروکربورها در صنایع نفت عنوان شده و در ادامه یک نمونه موردی برای تحلیل ریسک مربوط به هیدروکربورها در این صنایع ارائه شده و نتایج بدست آمده مورد بحث قرار گرفته اند. همچنین نتایج انجام تحلیل ریسک برای واحد مذکور با استفاده از نرم افزار تخصصی PHAST نشان داده، و تحلیل شده است. مطالب مطروحه می تواند برای آشنایی با نحوهی تحلیل ریسک در واحدهای فرآیندی و مشخص نمودن نواحی خطر مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
تحلیل ریسک، ارزیابی ریسک، محاسبه ریسک، شبیه سازی، خطر، حادثهمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.