بهینه سازی طراحی برج تقطیر برای بهبود اطمینان پذیری در عملیات و تعمیر و نگه داری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1546
نویسندگان
زاهدان، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیم
چکیده
طراحی برج تقطیر معمولا در دو مرحله انجام می شود: طراحی فرآیند، به دنبال طراحی مکانیکی. هدف از طراحی فرآیند، محاسبه جریان مورد نیاز جاری شده و تعداد مراحل تئوری است. که این جریان می تواند شامل: نرخ جریان برگشتی (Reflux Rate)، جریانات جانبی (Side Draws) و تاسیسات دارای ظرفیت حرارتی (Heat Duties) از قبیل پمپ ها، چگالنده و جوش آور، باشد. هدف از طراحی مکانیکی، انتخاب و تعیین اجزای داخل برج، قطر و ارتفاع آن می باشد. طراحی های فرآیندی و مکانیکی می تواند خیلی سریع تر با استفاده از ابزاری بنام Book Cook تکمیل گردند. پروسه هایی که در بسیاری از شرکت های مهندسی تدارکات و ساخت (EPC)، ایجاد شده اند نیز بدین صورت می باشند. اغلب طراحی هایی که با استفاده از Book Cook انجام می شود، می تواند میزان سود دهی، انجام عملیات و تعمیرات و نگه داری را بهبود و بهینه نماید. بهترین راه برای بررسی روند سود دهی، چرخه هزینه عمر (Life Cycle Cost) می باشد؛ که هزینه سرمایه اولیه کارخانه همراه با 10 سال هزینه های عملیاتی و نگه داری است. چرخه هزینه عمر شامل فاکتور اطمینان پذیری بوده، که در طراحی تجهیزات فرآیندی کارخانه بسیار حائز اهمیت است. قابلیت سود دهی تا حد بسیار زیادی روی سرمایه گذاری در بازگشت (ROI) بهبود ایجاد می نماید. در طراحی تجهیزات تقطیر چندین فاکتور باید مورد توجه قرار گیرند، که مهمترین مورد، بررسی با ارزش ترین راه حل موثر برای به حداقل رساندن چرخه هزینه عمر، می باشد. این بررسی شامل دستورالعمل های اصلی طراحی تقطیر (Distillation Design)، که برای هر فرآیند قابل اجراست، به همراه جزئیات آن، برای صنایع فرآورش گاز طبیعی، پالایش، پتروشیمی و صنایع شیمیایی روغنی، می باشد.کلیدواژه ها
برج تقطیر، طراحی، بهینه سازی، چرخه هزینه عمر، فاکتور اطمینان پذیریمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.