شبیهسازی و بهینهسازی فرآیند تولید همزمان متانول و الکتریسیته
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1149
نویسندگان
تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت- تهران، دانشگاه
چکیده
وضعیت اضطراری انرژی نیازمند تقبل اصلاحات اساسی با انتقال به منابع انرژی دیگر و بهبود تدریجی با بهکارگیری تکنولوژیهای پیشرفته برای تولید برق و محصولات در سیستم انرژی موجود میباشد.یک راهحل و جایگزین مناسب برای سیستمهای تولید انرژی سنتی، سیستمهای تولید همزمان فرآوردههای سنتزی و انرژی میباشد. بازده و انعطافپذیری عملیاتی این سیستمها نسبت به سیستمهایی که فقط فرآورده شیمیایی یا انرژی (برق) تولید میکنند بیشتر است. همچنین این سیستمها با استفاده از تکنولوژی CCS میتوانند میزان انتشارگازهای گلخانهای را تا حد صفر کاهش دهند.در این مقاله شبیه سازی و بهینه سازی فرآیند تولید همزمان متانول و الکتریسیته انجام گرفته است. شبیهسازی این فرآیند با نرمافزار شبیهساز اسپنپلاس انجام گرفت و نتایج حاصل از شبیهسازی انطباق بسیار خوبی با نتایج صنعتی داشت.سپس با استفاده از آنالیز حساسیت،متغیرهایی که بیشترین تأثیر را بر بازدهی فرآیند دارند مشخص شدند و در نهایتمسأله بهینهسازی با تابع هدف بازده انرژی کل به منظور بدست آوردن بهترین شرایط عملیاتی حل شد. نتایج نشان داد که فرآیند تولید همزمان با مقدار بهینه 54/0 برای تقسیم جریان گاز سنتز بین بلوک سنتز متانول و بلوک تولید برق دارای بازده بالاتری نسبت فرآیند فقط تولید متانول یا فقط تولید برق میباشد. همچنین نتایج نشان داد طرح فرآیندی تولید همزمان با جریان برگشتی دارای بازده بالاتری نسبت به دیگر طرحها است. با انجام این بهینهسازی بازده فرآیند از 7/46% به 6/51% افزایش یافت.کلیدواژه ها
سیستمهای تولید همزمان- شبیهساز اسپنپلاس- بازده انرژی- بهینهسازیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.