مطالعه و بررسی فرآیندهای استخراج واکنش دار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسداله زاده

دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی

شاهرخ شاه حسینی

میثم تراب مستعدی

سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

احد قائمی

دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی

چکیده

فرآیند استخراج حلالی یکی از مهم‌ترین روش‌های جداسازی بوده که در بسیاری از فرآیندهای صنعتی نظیر فرآیندهای نفتی و پتروشیمی، تولید مواد دارویی، صنایع غذایی، حذف آلودگی‌ها و به ویژه در صنایع هسته‌ای و فرآیندهای هیدرومتالورژی کاربرد دارد. بیشتر فرآیندهای استخراج مایع – مایع در صنعت مانند جداسازی کربوکسیلیک اسید، اجزاء کربنیل، الکل‌ها، آلدهیدها و کتون ها و یا جداسازی مونو هایدروکسیل الکل از حلال‌های قطبی فرآیندهای استخراج واکنش‌دار می‌باشند. در این فرآیندها واکنش باعث مصرف اجزاء در فازها شده و تبدیل به اجزاء دیگر می شوند. این امر باعث تولید اجزاء یونی و محلول‌های الکترولیتی می‌شود. در نهایت واکنش باعث تغییر در شار انتقال جرمی اجزاء می‌شود.استخراج مایع- مایع وقتی به کارگرفته می‌شود که عمل استخراج به طور مستقیم قابل رقابت با فرآیندهای جداسازی دیگر است و یا تنها روش جداسازی به نظر می‌رسد به عنوان مثال فرآیند فوق در جاهایی که تقطیر عملی نمی‌باشد یا بسیار گران تمام می‌شود. شناسایی مفاهیم اصلی در فرآیندهای جداسازی، مکانیسم استخراج، توسعه استخراج ‌کننده‌های انتخاب‌پذیر، استفاده از تجهیزات تماس‌دهنده مناسب‌، تفسیر نتایج آزمایشگاهی به مقیاس صنعتی از جمله موضوعاتی هستند که توسعه تحقیقات در هر یک از آنها، زمینه گسترش بیشتر در کاربردی‌تر کردن روش استخراج‌ حلالی در جداسازی فرآیندها در صنایع مختلف را میسرتر می‌نماید. در این مقاله سیستم های حلالی مورد آزمایش و همچنین پارامتر‌های مهم در فرآیندهای استخراج حلالی مورد شرح و بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

فرآیند استخراج حلالی ، روش‌های جداسازی ، سیستم های حلالی ، ‌شار انتقال جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.