گزارش یک مورد حاملگی دو قلویی به دنبال بستن لوله های رحمی به روش پارکلند
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
- کد COI اختصاصی: CCRMED05_291
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 289
نویسندگان
کارشناس ارشد مامایی ،بیمارستان امام رضا (ع) ،دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، بجنورد ، ایران
کارشناس ارشد مامایی ،بیمارستان امام خمینی ،دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، شیروان ، ایران
متخصص داخلی ، بیمارستان امام رضا (ع) ،دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ،بجنورد ،ایران
کارشناس پرستاری، بیمارستان امام علی(ع)، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
کارشناس پرستاری ،بیمارستان امام رضا (ع) ،دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ،بجنورد ،ایران
چکیده
مقدمه/ بیان مساله : عقیم سازی با عمل جراحی، پر طرفدارترین روش جلوگیری از حاملگی در میان زوج هایی است که در سنین تولید مثل هستند. میزان شکست روش ذکر شده بین ۴ تا ۹ حاملگی در هر ۱۰۰۰ TL می باشد(۱،۲). معرفی بیمار : بیمار خانم ۳۰ ساله G۲P۲L۲ تقریبا یکسال پس از بستن لوله های رحمی، به علت تهوع و درد شکم و تاخیر قاعدگی به مدت ۵هفته مراجعه نمود. BHCG درخواست شد و بعد از نتیجه مثبت سونوگرافی انجام شد و گویای ۲ ساک حاملگی حاوی قطب جنینی دارای ضربان قلب در حفره رحم مشاهده شد.بیمار مرتبا تحت پیگیری های مداوم توسط مامای مراقب مراکز بهداشتی و بیمارستان قرار گرفت و اموزش های لازم در زمینه علائم خطر در بارداری داده شد و در نهایت پس از طی ۹ماه بارداری موفق، در ۳۷ هفته بستری شد و نوزاد دختر ترم با وزن ۲۲۰۰ و پسر ترم با وزن ۲۱۰۰ متولد شدند. با توجه به این مهم که میزان شکست تیپیک عقیم سازی زنانه طی سال اول ۰/۴ می باشد و همچنین ۲ فاکتور سن و شیردهی اثر چشمگیری بر روی شکست دارد و احتمال بارداری در زنان جوان تر از ۳۵ سال ۱/۷ برابر زنان مسن تر است و زنانیکه در حال شیردهی باشند این احتمال ۵ برابر می شود آموزش مراقبت ها و پیگیری ها و هشدار احتمال بارداری آنان، بسیار حائز اهمیت است(۲).بحث و نتیجه گیری : مراقبت از زنانی که عقیم سازی لوله ای انجام داده اند از مهمترین ابعاد مراقبتی میباشد شکست عقیم سازی در نهایت موجب بارداری پرخطر و افزایش میزان حاملگی های لوله ای و چند قلویی شده که با خطر های قابل توجهی هم برای مادر و هم برای جنین همراه است.کلیدواژه ها
عقیم سازی،دوقلویی،بارداریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.