مدلسازی جذبسطحی گاز متان بر روی زئولیت 13X
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1317
نویسندگان
کارشناس ارشد
کارشناس ارشد
کارشناس
چکیده
با توجه به رشد روزافزون صنایع در دنیا و نیاز شدید به انرژی و همچنین نگرانیهای زیست محیطی ناشی از مصرف سوختهای فسیلی مانند نفت، اغلب کشورها درصدد استفاده از گاز طبیعی بجای سوختهای فسیلی برآمدند. گاز متان بخش عمدهای از گاز طبیعی را تشکیل میدهد و دارای ارزش بالایی از نظر استفاده به عنوان سوخت بوده و جذب و ذخیرهسازی آن از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. در این مقاله بررسی و مقایسهای بر روی مدلهای ترمودینامیکی جهت جذبسطحی متان در دماها و فشارهای مختلف روی جاذب زئولیت 13X با استفاده از فرآیند جذب با فشار متناوب (PSA) انجام شده است. با استفاده از این روش جداسازی مخلوطهای گازی بر اساس پدیده جذب سطحی انجام میگیرد. برای این منظور دادههای تجربی جذبسطحی گاز متان در دماهای 323 و 308 و 298 کلوین ودر فشارهای 1 تا 5 مگاپاسکال توسط مدلهای ایزوترم جذب لانگمیر، یونیلن و توث مدلسازی و مقایسه شدهاند و نتایج حاصل در نرمافزار متلب و با استفاده از روش الگوریتم فاخته بهینهسازی و تعیین گردیدند. طبق بررسیهای انجام شده مدل ایزوترم جذب توث تطابق بهتری با دادههای تجربی نشان داده است، بطوریکه دارای مقدار خطای نسبی و تابع هدف به ترتیب برابر با 61/1% و 041/0 میباشد.کلیدواژه ها
جذب سطحی- مدلهای جذب- جذب با فشار متناوب- الگوریتم فاختهمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.