سندرم شوگرن ،گزارش یک مورد در اطفال و با تظاهرات آتیپیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED05_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه صالحی

متخصص بیماری های داخلی ، گروه داخلی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی البرز ، کرج ، ایران

مینا کیافر

فوق تخصص بیماری های روماتولوژی ، گروه داخلی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی البرز ، کرج ، ایران

علی سهیلی

دستیار تخصصی بیماری های داخلی ، گروه داخلی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی البرز ، کرج ، ایران

چکیده

مقدمه/ بیان مساله : سندرم شوگرن با اختلال عملکرد غدد اگزوکرین شناخته می شود و می تواند در همراهی با سایر بیماری های روماتولوژیک مثل آرتریت روماتویید و لوپوس دیده شود. شوگرن در اطفال بندرت دیده می شود وتظاهرات آن با بزرگسالان متفاوت می باشد . علامت شایع در اطفال، پاروتیدیت می باشد.معرفی بیمار : خانم ۲۲ ساله ای با شکایت هماتمز به مرکز آموزشی درمانی امام علی (ع) مراجعه کردند و تحت اقدامات حمایتی و آندوسکوپی قرار گرفتند . در آندوسکوپی زخم های متعدد در بولب و دئودنوم گزارش شده بود . بیمار در سیر بستری دچار تب ، پان سیتوپنی و اختلال آنزیم های کبدی شدند. همچنین در اخذ شرح حال کامل تر به خشکی دهان و چشم و پوسیدگی مکرر دندان ها از سن شش سالگی اشاره می کردند به صورتیکه چندین دندان مصنوعی داشتند ولی علایم پاروتیدیت را ذکر نمی کردند.علایم مفصلی بصورت آرترالژی و همچنین مالار راش داشتند. با توجه به شرح حال و این اختلالات آزمایشگاهی ، بیمار از نظر لوسمی ها ، هپاتیت های حاد ، TB ، بروسلوز ، COVID ۱۹ و بیماری های روماتولوژیک تحت بررسی قرار گرفت . تست های ANA ، RF ، Anti-RO و Anti-LA مثبت گزارش گردید . با توجه به وجود علائم مربوط به درگیری چشمی و دهانی و مثبت شدن Anti-RO و Anti-LA و رد سایر عللی که منجر به علایم سیکا می شود ، با تشخیص سندرم شوگرن درمان با کورتون و هیدروکسی کلروکین برای بیمار شروع شد.

کلیدواژه ها

شوگرن ، خشکی چشم ، پاروتیدیت، خشکی دهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.