احیای موفق مددجوی دچار ایست قلبی، با آموزش و هدایت تلفنی احیای پایه توسط کارشناس واحد ارتباطات اورژانس ۱۱۵

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED05_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه ورزنده

کارشناس پرستاری،کارشناس واحد ارتباطات اورژانس ۱۱۵ استان البرز، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان البرز،کرج،ایران

مسعود بهنام ارزنده

ارزنده،کارشناس فوریت های پزشکی،کارشناس واحد آموزش اورژانس ۱۱۵ استان البرز،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان البرز،کرج،ایران

چکیده

طبق آخرین پروتکل احیای ارائه شده توسط AHA بیش از پیش بر شروع هرچه سریعتر ماساژقفسه سینه در بیماران دچار ایست قلبی تاکید شده است و نتایج حاکی از آن است که در بیماران ایست قلبی که شروع ماساژ قلبی زودتر شروع شده شانس بازگشت بیشتری وجود دارد.با توجه به فاصله ای که از زمان تماس مددجویان با اورژانس ۱۱۵ تا رسیدن کارشناسان بر بالین مددجو وجود دارد و ماساژقفسه سینه باید توسط حاضرین صحنه شروع شود.متاسفانه سطح اطلاعات عموم مردم در رابطه با احیای قلبی پایین است و این موضوع بیش از هرچیز اهمیت مدیریت استرس افراد حاضر وآموزش و هدایت تلفنی کارشناسان واحد ارتباطات را نشان میدهد. در پی تماس یک خانم با اورژانس ۱۱۵ و شرح حال کاهش هوشیاری پدرش کارشناس واحد ارتباطات پس از دریافت آدرس با پرسش چند سوال کلیدی و راهبردی تشخیص ایست قلبی داده و تا رسیدن آمبولانس بر بالین فرد آموزشهای لازم در جهت شروع و ادامه ی ماساژ قفسه سینه را میدهد.حفظ آرامش،تشخیص وجود یا عدم وجود تنفس،نحوه ی قرارگیری صحیح در کنار مددجو،قراردادن صحیح دستها روی قفسه سینه و عمق و تعداد مناسب ماساژ از جمله این آموزشهاست.مقدمه/ بیان مساله : مطابق آخرین پروتکل احیای پایه مهمترین اقدام در برخورد با فرد ایست قلبی ، شروع بلافاصله ی ماساژ قفسه سینه میباشد. متاسفانه آگاهی عموم مردم نسبت به احیای قلبی بسیار پایین است.آموزش و هدایت حاضرین صحنه در در برخورد با این مددجویان از مهمترین اقدامات مرکز ارتباطات اورژانس۱۱۵ می باشد.

کلیدواژه ها

ایست قلبی ، احیای قلبی ریوی،ماساژ قفسه سینه،اورژانس ۱۱۵،تریاژ تلفنی،واحد ارتباطات اورژانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.