گزارش یک مورد سندرم فشردگی متاستاتیک طناب نخاعی در یک بیمار مبتلا به سرطان رکتوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED05_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادله رضاقلی زاده شیروان

متخصص بیماریهای داخلی و فلوشیپ طب تسکینی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، انستیتو کانسر، دپارتمان طب تسکینی

چکیده

فشردگی متاستاتیک طناب نخاعی (metastatic spinal cord compressionsyndrome) یکی از دلایل جدی و شوم دردهای پشت و کمر در سرطان است که در کمتر از ۵ درصد از بیماران مبتلا به سرطان بروز می کند. گزارش بالینی ارائه شده در مورد آقای ۶۱ ساله با سابقه ابتلا به سرطان رکتوم از یک و نیم سال می باشد که علیرغم پاسخ درمانی مناسب اولیه و کنترل سرطان، با شکایت از درد شدید ستون فقرات پشتی با ماهیت رادیکولار به سرویس طب تسکینی ارجاع شد که همزمان با تمرکز بر روی کنترل درد بیمار، بررسی های لازم جهت شناسایی علت درد انجام شد و در نهایت با تشخیص فشردگی طناب نخاعی ناشی ازتومور متاستاتیک به کانال نخاعی در محاذات مهره T۱۰ و همچنین متاستازهای استخوانی تحت مداخلات درمانی لازم قرار گرفت. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت تشخیص به موقع این سندرم، جهت جلوگیری از بروز و تشدید ناتوانی های بیمار و حفظ کیفیت زندگی از یک سو و نادر بودن این عارضه در سرطانهای کولورکتال از سوی دیگر، در این مقاله تلاش شد تا با ارائه توضیحات لازم در خصوص رویگرد مناسب به تشخیص و درمان، بر اساس وضعیت عملکردی بیمار و همچنین بازنگری در تشخیص سرطان اولیه، نکات کلیدی مورد بررسی و بحث قرار گیرد.مقدمه/ بیان مساله : فشردگی متاستاتیک طناب نخاعی یک عارضه شناخته شده و ناشایع در سرطان بوده و با توجه به عوارض ناتوان کننده تشخیص دیرهنگام، یک اورژانس اونکولوژی تلقی می شود.در سرطانهای پستان،پروستات و ریه شایعتر است. در سرطان های کولورکتال نادر بوده و در اغلب موارد با پیش آگهی ضعیف همراه است.

کلیدواژه ها

سرطان کولورکتال، فشردگی طناب نخاعی، طب تسکینی، متاستاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.