ارزیابی و درمان کاردرمانی در کودک با نقص توجه و تمرکز و تاخیر رشدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED05_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره زینل زاده قوچانی

دکترای رشته کاردرمانی، گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

ثریا قره باغی

دکتری رشته کاردرمانی، گروه آموزشی کاردرمانی، دانشکده غلوم پیراپزشکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

ملیکا تاج بخش

دانشجوی رشته کاردرمانی، گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

مقاله حاضر به معرفی ارزیابی و درمان کاردرمانی در کودکی با نقص توجه و تمرکز و تاخیر رشدی می پردازد. در ارزیابی اولیه مشخص شد که کودک از نظر مهارت های حرکتی درشت در پریدن به عقب، سه چرخه سواری، ایستادن روی یک پا، طناب بازی (ناتوان از انجام)، لی لی کردن، شوت زدن در حین دویدن مشکل دارد. در مورد حرکات ظریف هم نحوه مداد گرفتن کودک هنوز به شکل مطلوب نرسیده است. در نتیجه کودک علاوه بر مشکل توجه و تمرکز مشکلات عدیده دیگری نیز داشت که وجود آنها بر افزایش اضطراب مادر دامن می زد در نتیجه درمان کاردرمانی علاوه بر کاهش تاخیر های موجود بهبود عملکرد کلی کودک را نیز مورد توجه قرار داد. کودک مشکلات دیگری چون مشکل حافظه بلند مدت، در گره زدن و باز کردن آن(بسیار کم توان)، باز و بسته کردن دکمه، قیچی کردن خط راست و شکل هندسی (ناتوان)، تا زدن کاغذ، جهت بابی (بالا و پایین، عقب و جلو، زیر و رو، دور و نزدیک) و آدرس یابی، حرکت پروانه متناوب، حرکت پارو زدن، درک عمق، ثبات شی نیز داشت. اولویت های درمان ترسیم، کپی کردن، تشخیص صدا، تمیز شنیداری، درک لمس، گرافستزیا، ترسیم آدمک، درک جهت حرکت اندام و تشخیص چپ و راست خودش و طرف مقابل، تجسم فضایی، مهارتهای ترسیم اشکال هندسی، توجه و تمرکز، استقلال فعالیت های روزمره زندگی و حرکات درشت، مفهوم قرینه اشکال بود. در نهایت مداخلات کاردرمانی منجر به بهبود اکمال بینایی، جهت یابی (دور و نزدیک، زیر و رو، عقب و جلو و بالا و پایین)، آدرس یابی و یادگیری شمارش طوطی وار، افزایش بسیار عالی حافظه بینایی و شنیداری، ارتقا سرعت عمل در فعالیت های حرکتی، بهبود پاسخ دهی به سوالات (همراه با افزایش سرعت)، همکاری بیشتر و تسلط بر فعالیت های محوله و به پایان رساندن آنها (بهبود عملکردهای اجرایی) و تقویت توجه و تمرکز گردید. مداخله کاردرمانی در این کودک مهارت های شناختی (توجه پایدار، انتقالی، تقسیم شده، مشترک، تمرکز و حافظه کوتاه مدت، کاری، بینایی و شنیداری) را بهبود بخشید. در نتیجه مداخلات کاردرمانی یک منبع درمانی بسیار مناسب درکودکان با نیاز های خاص در زمینه های ذهنی می باشد.

کلیدواژه ها

بی قراری، توجه و تمرکز، تاخیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.