گزارش یک مورد روانپریشی پس از زایمان (PPP) در یک خانم با سابقه اختلال دو قطبی (BMD)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED05_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین محمودعلیلو

پزشک متخصص طب اورژانس و تروما ، مجتمع آموزش عالی سلامت مرند ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

ثریا سهیلی

کارشناسی ارشد پرستاری ویژه ، گروه پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی مرند ، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند ، مرند ، ایران

سمانه سادات حسینی

دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه پرستاری، مرند، ایران

فاطمه جعفری

دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه پرستاری، مرند، ایران

پروانه خلیل وندناجی امیرخیز

دانشجوی رشته کارشناسی پرستاری ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه پرستاری، مرند، ایران

چکیده

روان پریشی پس از زایمان (PPP=Postpartum Psychosis) یک اورژانس روانپزشکی است که در صورت عدم درمان می تواند جان مادر و نوزاد تازه متولد شده را به خطر بیندازد. این میزان در میان زنانی که تشخیص قطعی اختلال دوقطبی قبل از بارداری دارند بسیار بیشتر است (حدود ۱ از هر ۴ مادر). ما یک خانم ۳۱ ساله پرایمی پار را معرفی کردیم که به دلیل حالات تهاجمی و پرخاشگرانه آورده شده بودند. به گفته همسرش، بیمار سابقه اختلال دوقطبی (BMD) ۶ ساله داشته است که باعث اخراج او از محل کارش نیز شده است و از حدود ۲ هفته پس از به دنیا آوردن دومین فرزندش، خلق و خوی او ناپایدارترشده است. با توجه به مصاحبه انجام شده و وجود علائم به نفع سایکوز از جمله توهمات بینایی و بویایی و هذیان خود بزرگ بینی برای بیمار بعد از اریابی های آزمایشگاهی کامل ، با تشخیص PPP بستری و تحت درمان و مراقبت استاندارد قرار گرفت و بعد از دو هفته از درمان، با توجه به رفع تمامی علائم سایکوز و ضمن انجام کنفرانس خانوادگی با دستور دارویی و مراقبت های روتین ترخیص شد. روان پریشی پس از زایمان یک اورژانس روانپزشکی است که برای جلوگیری از پیامدهای ناگوار مانند خودکشی یا نوزادکشی نیاز به درمان فوری دارد. فلذا با توجه به عوارض مادری و احتمالا نوزادی PPP و داروهای مربوطه تشخیص و درمان آن بسیار با اهمیت است.

کلیدواژه ها

روان پریشی پس از زایمان ، اختلال دوقطبی (BMD) ، آنتی سایکوتیک ، Postpartum Psychosis ، توهم ، هذیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.