گزارش یک مورد ترومبوزسینوس وریدی مغز پس از بی حسی نخاعی جهت انجام سزارین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED05_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین محمودعلیلو

پزشک متصص طب اورژانس و تروما ، مجتمع آموزش عالی سلامت مرند ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

غلامرضا کیانیان

دکتری حرفه ای پزشکی ، معاون آموزشی مجتمع آموزش عالی سلامت مرند،دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز،ایران

رضا رستمی

دانشجوی رشته کاردانی فوریت های پزشکی ، مجتمع آموزش عالی سلامت مرند،دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز،ایران

عسل خاکسارکلوانق

دانشجوی رشته کارشناسی مامایی ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مرند،گروه مامایی،مرند،ایران

چکیده

ترومبوزسینوس وریدهای مغزی (CSVT) یا ترومبوز وریدهای کورتیکال و عمقی که به داخل سینوس ها تخلیه می شوند ، می توانند باعث سندرم های عصبی جدی شود. ترومبوز ورید مغزی به ویژه در سنین ۲۰ تا ۳۵ سالگی دیده می شود. عوامل مستعد کننده در ۸۰ درصد بیماران قابل تعیین است. بارداری، دوران پس از زایمان و بی حسی نخاعی از جمله عوامل مستعد کننده هستند. تشخیص بیماری به دلیل انواع علائم و نشانه های بالینی دشوار است. سردرد شایع ترین دلیل بستری شدن در بیمارستان است. حوادث ترومبوآمبولی در بارداری یکی از دلایل مهم عوارض و مرگ و میر مادران است. بیشتر موارد ترومبوز سینوس وریدهای مغزی در بارداری در دوره پس از زایمان اتفاق می افتد. ما یک خانم ۲۹ ساله را معرفی کردیم که با علائم سردرد شدید و افزایش یابنده ، تهوع و استفراغ ، تاری دید و درد ناحیه ی گردن ۴ روز پس از انجام سزارین با کمک بی حسی نخاعی ، به اورژانس مراجعه کرده بود . طی ارزیابی های نورولوژیکی و تصویر برداری برای بیمار CSVT تشخیص داده شد و تحت درمان استاندارد قرار گرفت. در این مقاله ، بر اهمیت ارزیابی بالینی بیماران باردار مبتلا به ترومبوز ورید مغزی پس از بی حسی نخاعی تاکید شده است.

کلیدواژه ها

ترومبوز سینوس وریدی مغزی ، بی حسی نخاعی ، یارداری ، CVST

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.