گزارش یک مورد ترمبوز سینوس وریدی مغز در بیمار مبتلا به میگرن به دنبال مصرف قرص پیشگیری از بارداری LD
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
- کد COI اختصاصی: CCRMED05_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
رشته مامایی، مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، جمهوری اسلامی ایران
رشته مامایی، دانشجوی مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، جمهوری اسلامی ایران
چکیده
مقدمه/ بیان مساله : قرص پیشگیری از بارداری LDبا دوز کم استروژن و پروژسترون برای درمان کیست تخمدان استفاده می شود. استروژن LD در بیماران میگرنی احتمال سکته مغزی ایسکمیک و ترمبوز سینوس وریدی مغز را افزایش می-دهد. مقاله حاضر ترمبوز سینوس وریدی مغز در بیمار میگرنی به دنبال مصرف یک عدد قرص LD را شرح می دهد.معرفی بیمار : مددجو خانم باردار ۳۳ ساله، متاهل و دارای دو فرزند زنده است. بیمار از ۱۷ سالگی مبتلا به میگرن شدید بوده است. بیمار در سال ۱۳۹۸ به علت کیست شکلاتی تخمدان (آندومتریوما) و منومتروراژی، به دستور پزشک شروع به مصرف LD می کند. مددجو بعد از خوردن یک عدد قرص LD دچار ضعف و تشنج می گردد، بعد از مراجعه به بیمارستان با تشخیص ترمبوز سینوس وریدی مغز به مدت ۱۰ روز در ICU بستری می شود و با آمپول وارفارین و قرص لوبل تحت درمان قرار می گیرد، بعد از ترخیص از بیمارستان توصیه می شود، روزانه یک عدد قرص وارفارین تا ۲ ماه و قرص لوبل دو عدد روزانه به صورت دائمی مصرف می شود. در حال حاضر و بعد از گذشت ۴ سال و در طی بارداری فعلی، مددجو سابقه تشنج و ترمبوز سینوس وریدی مغز را ذکر نمی کند و در بارداری حاضر قرص لوبل را قطع نموده است.بحث و نتیجه گیری : جزء استروژنی قرص های LD در بیماران مبتلا به میگرن شدید همراه با عوارض جدی و کشنده ترمبوز سینوس وریدی مغز همراه است. توصیه می شود در بیماران مبتلا به میگرن شدید قرصهای ترکیبی پیشگیری از بارداری حتی با دوز کم استروژن و کوتاه مدت استفاده نشود.کلیدواژه ها
قرص LD، میگرن، ترمبوز سینوس وریدی مغزمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.