معرفی بیمار اسیدوز متابولیک ناشی از مصرف متانول: یک مطالعه موردی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنگره گزارشهای موردی بالینی
- کد COI اختصاصی: CCRMED05_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 257
نویسندگان
اپیدمیولوژی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری بوکان، بوکان، ایران
پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
طب اورژانس، گروه بالینی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
چکیده
پیدایش ویروس کرونا جدید (سارس کووید -۲) و ایجاد بیماری پنومونی غیر معمول در اواخر سال ۲۰۱۹، که سازمان جهانی بهداشت از آن به عنوان ششمین عامل وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در سراسر جهان معرفی کرد، اقدامات پیشگیرانه توسط افراد جامعه در اولویت مبارزه با این مهمان ناخوانده قرار گرفت. حال اجرای پروتکل های بهداشتی در جهت پیشگیری، امری سودمند بوده که مسلما این پروتکل ها از فیلترهای علم گذر کرده وکمترین خسارات و عوارض را بدنبال دارند. در مقابل، انجام کارهایی همچون خوردن الکل توسط افراد که هیچکدام از پروتکل های ابلاغی و رفرنس های معتبر آن را تایید نکرده اند و صرفا بر اساس تصورات و عقاید نادرست بوده است، منجر به مسمومیت های شدید شده و در کشور ایران بالغ بر ۷۰۰ نفر شرایط اورژانسی و تهدید کننده حیاتشان را تجربه کرده اند. مصرف مشروبات الکلی و همچنین الکل های صنعتی در این برهه زمانی با توجه به شیوع بیماری Covid-۱۹ به یکی از معضلات سیستم بهداشتی و درمانی تبدیل شده است. به گونه ای که علی رغم آموزش های فراوان در مورد عدم تاثیر شرب الکل برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس، باز افرادی اقدام به تهیه و مصرف الکل های دست ساز و گاها صنعتی نیز می نمایند که به علت وجود ناخالصی هایی همچون متانول موجب خطر آفرینی برای خود و دیگران می گردند. مسمومیت با متانول موجب انتقال این افراد به اورژانس و حتی مرگ آنان در موارد بسیار نادر افرادی نیز جان سالم به در می برند. در این مطالعه ما به معرفی بیماری ۶۰ ساله که به دنبال مصرف مشروبات دست ساز دچار مسمومیت با متانول شده است، پرداخته و روند تشخیص، درمان نیز شرح داده می شود.کلیدواژه ها
مطالعه موردی، اسیدوز متابولیک، متانول، کرونا ویروسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.